Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Αλληλεγγύη και πρωτοβουλίες από την ΠΣΟ

Με ανακοίνωση της Γραμματείας της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργαζόμενους και τους λαούς όλων των χωρών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Επισημαίνει ότι η εξάπλωση του ιού, εκτός από τα κρούσματα και τα θύματα που μετρά, συνοδεύεται από «παραβιάσεις δικαιωμάτων, απολύσεις, περιορισμούς στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες», καθώς κυβερνήσεις και εργοδότες «επωφελούνται από την πανδημία, προκειμένου να γενικεύσουν αντεργατικά μέτρα και πρακτικές».

«Παλεύουμε για την υγεία και τα δικαιώματά μας», τονίζει η ΠΣΟ και καλεί τα σωματεία - μέλη της στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να βρουν τρόπους να ενημερώνουν τους εργαζομένους και να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα.

Επίσης, η ΠΣΟ μετέφερε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), καθώς και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) στη Γενεύη, τη φωνή των συνδικάτων και των εργαζομένων που αγωνίζονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας. Την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε τοποθέτηση - παρέμβαση συνδικάτων της Ευρώπης για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά την πανδημία του κορονοϊού.

Το κείμενο και τα αιτήματα που περιλαμβάνει διαμορφώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενώ υπογράφεται από δεκάδες συνδικάτα της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Με την πρωτοβουλία αυτή τα συνδικάτα καταγγέλλουν την προσπάθεια εργοδοτών και κυβερνήσεων να διαφυλάξουν την κερδοφορία θυσιάζοντας την υγεία και τις ζωές των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών ιδιωτικοποίησης της Υγείας, τις κρατικές ευθύνες για τις ελλείψεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων, προβάλλοντας τα ανάλογα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ