Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση με αφορμή τις ημερομηνίες των εξετάσεων

«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μεταθέσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον άγχος στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας. Επί της ουσίας θα παραταθούν το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών και τα εξαντλητικά ωράρια». Τα παραπάνω τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου να προηγηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των πανελλαδικών.

Η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει πως «την ίδια στιγμή κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει ληφθεί για τους μαθητές, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, ενώ τα κενά παραμένουν ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα» και τονίζει τα εξής:

«Για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση σχεδιάζει πάνω στις ζωές των παιδιών μας, πειραματίζεται "στου κασίδη το κεφάλι", υποστηρίζοντας υποκριτικά ότι με αυτήν την απόφαση αποσυνδέεται το Λύκειο από τις εξετάσεις.

Το "σχολείο - εξεταστικό κέντρο" δεν χτυπιέται με τέτοια μέτρα, πόσο μάλλον που είναι γνωστό ότι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι η κατεύθυνση για ενίσχυση της βαρύτητας των βαθμών εντός σχολείου για την πρόσβαση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, οδηγώντας άλλη μία φορά στην όξυνση νέων φραγμών στη μόρφωση.

Να αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αιφνιδιάσει κανέναν μαθητή και μαθήτρια και τις οικογένειές τους και να μην αλλάξει το έως τώρα δεδομένο για τους υποψηφίους.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, κυρίως για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org