Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παγώνουν στο ΤΕΙ Τρικάλων

Με ελάχιστη έως καθόλου θέρμανση γίνονται τα μαθήματα στο ΤΕΙ Τρικάλων σε μια περίοδο που, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, η θερμοκρασία τη μέρα δεν ανεβαίνει πάνω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία, ο Σύλλογος φοιτητών του ΤΕΙ επισημαίνει ότι «ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε μετά κόπων και βασάνων καθυστερημένα, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, που μας αναγκάζει σε συνεχόμενες αναπληρώσεις κι ενώ συνεχίζονται οι ελλείψεις σε εργαστήρια, υποδομές και ανυπαρξία εστιών, τώρα ήρθαν και τα καιρικά φαινόμενα για να δείξουν πού οδηγεί η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».

Και τονίζει: «Δεν συμβιβαζόμαστε με την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Εμείς και οι γονείς μας έχουμε χρυσοπληρώσει για τη μόρφωση που τελικά μας στερούνε... Οι προτεραιότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βέβαια, δεν μπορούν να κρυφτούν. Την ώρα που έχουν ψηφίσει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και φυσικό αέριο στους βιομήχανους εμείς σκάβουμε στο χιόνι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη σχολή - ιγκλού»!

Ο Σύλλογος διεκδικεί:

  • Αμεση και μόνιμη αποκατάσταση της θέρμανσης και αποχιονισμός της σχολής.
  • Ούτε ένα ακόμα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για υλικά, αναλώσιμα.
  • Επαρκές διδακτικό προσωπικό και εξοπλισμό των εργαστηρίων.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org