Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μη γίνει καμία διακοπή παροχής ρεύματος σε σχολεία και σπίτια μαθητών

Από την συμμετοχή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το 2020
Από την συμμετοχή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το 2020
Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, απαιτώντας τη λήψη μέτρων ώστε να μη γίνει καμία διακοπή στην παροχή ρεύματος στα σχολεία και τις οικογένειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει ότι έχει λάβει «καταγγελίες από Συλλόγους Γονέων, πως έχουν ξεκινήσει διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες της χώρας μας λόγω αδυναμίας να εξοφλήσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν λάβει, αλλά και απόπειρες διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε σχολικές μονάδες της χώρας και επειδή σε λίγες μέρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προαγωγικές εξετάσεις» και καλεί την κυβέρνηση:

  • Να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσες οικογένειες έχουν παιδιά τα οποία συμμετέχουν στις εξετάσεις.
  • Να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που έχει παιδιά τα οποία συμμετέχουν στις εξετάσεις.
  • Να πάρει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα Λύκειο στο οποίο θα διαγωνίζονται οι μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σχολείο της χώρας.

«Τα παραπάνω μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να διασφαλίζεται η ισοτιμία των διαγωνιζομένων», επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα προς τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων της χώρας να μπλοκάρουν με δυναμικές κινητοποιήσεις οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής ηλεκτροδότησης σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα και στο σπίτι οποιουδήποτε μαθητή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ