Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να δοθεί ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους μαθητές σεισμόπληκτων περιοχών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

INTIME NEWS

Να δοθεί ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας:

«Από τις 30 Οκτωβρίου και τον καταστροφικό σεισμό, οι μαθητές της Σάμου ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού και τη συνεχόμενη τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για μια κατάσταση ιδιαίτερα στρεσογόνα, αφού στα προβλήματα που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση και τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών προστέθηκε και το σοκ από το σεισμό και ο χαμός των δύο μαθητών.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ' Λυκείου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες καλούνται να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες, παλεύοντας καθημερινά με τις αντιξοότητες και τη δυνατότητα σύνδεσης, την προσαρμογή σε άλλο οικιακό περιβάλλον για όσους αναγκάστηκαν να αλλάξουν σπίτι ή και με τη διαβίωση σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιά και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν και αν μη τι άλλο θα διευκολύνουν τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους», σημειώνουν οι βουλευτές του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση και ζητούν από την υπουργό Παιδείας «μέριμνα ώστε να υπάρξει ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου, όπως και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών».

Στη Λάρισα

Αντίστοιχο αίτημα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών της Λάρισας εκφράζουν με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας και δεκατέσσερα 15μελή λυκείων της πόλης.

Οι μαθητές θυμίζουν ότι ο δήμος τους κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολλοί έχουν αναγκαστεί να μετοικήσουν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια ακόμα και εκτός της πόλης. Επισημαίνουν ότι εν μέσω της πανδημίας τα σχολεία ανοιγοκλείνουν συνεχώς λόγω των πολλών κρουσμάτων, ενώ επίσης αρκετά απ' τα σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα, την ώρα που οι μετασεισμικές δονήσεις είναι συνεχείς και αισθητές καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου...

Για τους μαθητές όλα τα παραπάνω, παράλληλα με την επώδυνη προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργούν μια ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση, γι' αυτό και ζητούν «ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για τους μαθητές και αποφοίτους οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021 σε όλο το νομό Λάρισας». Ζητούν ακόμα το δικαίωμα αυτό να ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2020-2021, καθώς και για τους αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν Αίτηση - Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

Την επιστολή υπογράφουν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας και τα 15μελή Συμβούλια των Λυκείων: Μουσικό Σχολείο, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο και 14ο ΓΕΛ, 7ο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org