Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρένα

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος χωρίς τον σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΛΑΡΟ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη το 1974, ήταν παντρεμένος με 3 παιδιά. Μέχρι τον θάνατό του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

Στη 45χρονη πορεία του (1975 - 2020) μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στάθηκε πιστός στις ιδέες και στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ξάνθη και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης στην Ξάνθη. Ηταν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιστήμονα που είναι ένα με το λαό. Λαϊκός άνθρωπος, με ιδιαίτερη αμεσότητα. Συνέβαλε στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Εκλεγμένος για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έγινε αγαπητός στο λαό της Ξάνθης μέσα από τις μάχες που έδινε μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του λαού για Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Πολιτισμό και Αθλητισμό.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της δράσης του παρέμεινε ακλόνητος κομμουνιστής, σεμνός άνθρωπος και αγωνιστής για τα δίκια του λαού.

Σύντροφε Γιώργο, στο δρόμο που βάδισες για 45 ολόκληρα χρόνια, περήφανος και αλύγιστος, ακολουθούμε χιλιάδες, με την ίδια μαχητικότητα, «για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Στη μνήμη σου, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε στο Κόμμα 350 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή ναυτεργάτη και για 40 χρόνια μέλος του Κόμματος ΒΑΡΖΑΚΑΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΜΠΑΜΠΗ), που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας την Κυριακή 21 Μάρτη. Υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Οι ναυτεργάτες και οι σύντροφοί του στην Οργάνωση θα τον θυμούνται πάντα και διδάσκονται από τη συμβολή του στην αγωνιστική πείρα. Στη μνήμη του συντρόφου Μπάμπη κάνουμε συμβολική προσφορά 50 ευρώ στο Κόμμα.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΟ Ναυτεργατών

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μάνα και γιαγιά ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΗ. Δούλεψε και ανταποκρίθηκε με συνέπεια και αφοσίωση, έμεινε πιστή στα ιδανικά του Κόμματος και έπαιρνε συνειδητά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Εφυγε», αλλά θα είναι πάντα στην καρδιά μας σαν αξιολάτρευτη, πιστή σύζυγος και στοργική μάνα, που θυσίαζε τα πάντα για το καλό όλων μας.

Ο σύντροφός της Κώστας Θωμαΐδης


ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΒΑΡΖΑΚΑΝΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΒΑΡΖΑΚΑΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ