Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σας σφίγγω τα χέρια»

Επιστολή του Πάολο Ταβιάνι στη «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών»

Η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» πήρε πρωτοβουλία και έστειλε μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε σκηνοθέτες που οι χώρες τους βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανάμεσά τους και στον σπουδαίο Πάολο Ταβιάνι.

Ο Πάολο Ταβιάνι είναι μία από τις πιο εξέχουσες φυσιογνωμίες στο χώρο της 7ης Τέχνης και μαζί με τον αδερφό του Βιτόριο, που «έφυγε» από τη ζωή πριν δύο χρόνια, έχουν υπογράψει μερικές από τις πιο σπουδαίες ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου με μαρξιστική αισθητική και ματιά.

Στην επιστολή - απάντησή του, ο Πάολο Ταβιάνι σημείωσε ότι με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη διάβασε τον χαιρετισμό των Ελλήνων συναδέλφων, που του έδωσε ενέργεια. Κλείνοντας την επιστολή του σημείωσε:

«Φυλακισμένος στο σπίτι, όπως όλοι οι Ιταλοί, από τη βεράντα βλέπω τους δρόμους της Ρώμης έρημους, είναι πιο όμορφη, αλλά δεν είναι η Ρώμη μου.

Αγαπητοί φίλοι, με τον Βιτόριο συχνά θυμόμασταν τις μέρες μαζί σας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, τις συζητήσεις, τις σπουδές στον κινηματογράφο, τη ζωτικότητα της τέχνης με λίγα λόγια. Για λογαριασμό κι εκείνων που δεν είναι πλέον εδώ, σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας.

Σας σφίγγω τα χέρια έναν προς έναν. Εδώ ο ιός δεν το επιτρέπει.

Πάολο Ταβιάνι, 24/03/20».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org