Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ Ν/Ζ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ανησυχία στους εργαζόμενους για τη στάση υπουργείου και Λιμενικού

Συνδικάτο Μετάλλου: Πάρτε τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων

Θετικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε εργάτης από την Πολωνία, 18μελούς συνεργείου που έφτασε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει επισκευαστικές εργασίες στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Super Fast 11», το οποίο βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας 24 Μάρτη, μετά από πληροφορίες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας τις οποίες επιβεβαίωσαν το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και η Λιμενική Αρχή Περάματος.

Εκτός από τους 18 εργάτες του συνεργείου, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας την Κυριακή από τη Μάλτα, στο πλοίο βρίσκονται και οι 40 ναυτεργάτες του πληρώματος, ενώ δούλευαν και πάνω από 60 εργάτες - μέλη των συνεργείων της Ζώνης!

Από το ΥΝΑ αναφέρθηκε ότι ο εργάτης είναι σε καραντίνα στην καμπίνα του. Στο ερώτημα όμως αν θα υπάρξουν μέτρα για την προστασία του πληρώματος και των συνεργείων, η απάντηση που δόθηκε ήταν «δεν γνωρίζουμε» και πως έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Περιφέρεια Αττικής.

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ακόμα πως μέχρι και χτες το βράδυ δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με το περιστατικό και τι μέτρα έχουν ληφθεί.

Την ίδια μέρα με την είδηση για το περιστατικό στο «Super Fast 11», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών της Ζώνης με καταγγελία τους έφεραν στο φως ένα ακόμα περιστατικό, για εργοδότη που δραστηριοποιείται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και «έφερε για εργασία εργαζόμενο ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό και θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς».

Τα σωματεία αναφέρουν ότι τελικά «με παρέμβασή τους παρεμπόδισαν αυτή την επικίνδυνη ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας, που ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους και με την απειλή ότι δεν θα τους πάρουν στη δουλειά, τους υποχρεώνουν πολλές φορές σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ασφάλεια, αλλά και όλων των υπόλοιπων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org