Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΡΩΣΙΑ
Χιλιάδες κάμερες ελέγχουν την καραντίνα

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε χτες σε διάγγελμά του πως την επόμενη βδομάδα (28 Μάρτη - 5 Απρίλη) οι χώροι εργασίας θα μείνουν κλειστοί, ενώ - όπως είπε - δεν θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση στο μισθό. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος, που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απρίλη, θα αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα χτεσινά επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 163 και ανήλθε στα 658 και έχει καταγραφεί 1 θάνατος. Επίσης 29 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί και περίπου 112.000 βρίσκονται υπό επίβλεψη και απομόνωση.

Στην περίπτωση όπου η παραβίαση της καραντίνας προκαλέσει τον θάνατο δύο και πλέον ανθρώπων, ο εμπλεκόμενος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια κάθειρξης. Επίσης, τα πρόστιμα θα είναι υψηλά.

Η τήρηση της καραντίνας «ελέγχεται μέσω συνεχούς παρακολούθησης, κυρίως μέσα από το σύστημα αναγνώρισης προσώπων», αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα 170.00 κάμερες, εκ των οποίων περίπου 100.000 συνδέονται με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα, ενώ οι υπόλοιπες 70.000 θα συνδεθούν σύντομα.

Η Ρωσία - μια από τις χώρες που επιμένει στη διατήρηση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα - κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την εφαρμογή των μονομερών κυρώσεων κατά του Ιράν, ειδικά τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org