Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Μάρω ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ

Αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φαίστου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φαιστού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ονομάζομαι Μάρω Φραγκιουδάκη. Είμαι υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και θα ήθελα να δώσω τη δική μου απάντηση στο «γιατί ΚΚΕ;». Προέρχομαι απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, απ' τον οποίο αποχώρησα αμέσως μετά το δημοψήφισμα προδομένη, εξαπατημένη, νικημένη. Προσπαθώντας να καταλάβω πώς την πατήσαμε έτσι, δε γινόταν να μην παραδεχτώ ότι το ΚΚΕ μάς είχε προειδοποιήσει για την προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων. Γιατί δεν το ακούσαμε;

Θέλοντας να αποκτήσω το υπόβαθρο που θα με προστάτευε απ' το να με ξαναπιάσουν κορόιδο, άρχισα να διαβάζω και να ψάχνω την ιστορική αλήθεια. Η διαδικασία αυτή με βοήθησε. Μου έδωσε εργαλεία σκέψης, άρχισα να βλέπω το γενικότερο πλαίσιο. Κατάλαβα ότι εξαπατήθηκα από άγνοια. Δεν υπάρχει σοσιαλισμός με ολίγη από καπιταλισμό. Αυτό ήταν το πρώτο μου βήμα. Ομως, στο ΚΚΕ με έφερε τελικά η επαφή μου με τις δράσεις του Κόμματος μέσα στην ΟΓΕ, μέσα σε Συλλόγους, Ενώσεις, Συνδικάτα. Είδα το αποτέλεσμα της δουλειάς των κομμουνιστών στο βλέμμα της καθαρίστριας που συνειδητοποιεί ότι πρέπει να οργανωθεί στο σωματείο για να αποκτήσει φωνή, για να μην είναι έρμαιο του κάθε εργοδότη και στο χαμόγελο της μετανάστριας που φοβάται λίγο λιγότερο γιατί δεν νιώθει μόνη. Γι' αυτό αγαπώ το ΚΚΕ. Γιατί μου έδωσε ξανά ελπίδα, πίστη στον άνθρωπο και τους αγώνες του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org