Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο εργοτάξιο του ΤΑΡ στους Κήπους

Με τους εργαζόμενους στο έργο του TAP
Με τους εργαζόμενους στο έργο του TAP
Το έργο κατασκευής του TAP στους Κήπους επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Παπατολίδης και ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Δελής. Ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από στελέχη των επιχειρήσεων που κατασκευάζουν το έργο, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, Τ. Γεωργιάδη, για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Λίγο αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και σημείωσε: «Αιτία όλων όσα ζούμε είναι και το γεγονός ότι κάθε φορά πέφτουμε στο ψεύτικο δίλημμα: "Μήπως είναι λιγότερο κακός ο ένας από τον άλλο; Μήπως είναι λιγότερο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Μήπως είναι η ΝΔ λιγότερο κακό, τι να μας κάνει περισσότερο από αυτά που μας έκανε ο Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια;".

Και πάντα πέφτει ο ελληνικός λαός, πέφτουμε στη λούμπα να διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο από αυτούς που προβάλλουν τα κανάλια, από αυτούς που παρουσιάζουν σαν σωτήρες και από αυτούς που το μόνο που υπόσχονται είναι για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, για τους εκμεταλλευτές δηλαδή του ιδρώτα του λαού. Και αυτούς πρώτα απ' όλα - την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητά τους, σε σχέση με άλλους αντιπάλους τους - θέλουν να στηρίξουν. Και τους απαλλάσσουν και από φορολογικά βάρη, τους απαλλάσσουν συνεχώς με νέους νόμους, την ώρα που φορολογούν, που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και τον εργάτη.


Αυτά τα ζητήματα είναι που πρέπει πολύ καλύτερα να σκεφτούμε. Γιατί πλέον έχουμε πείρα και από τις πολιτικές εξελίξεις, και για το τι έλεγε ο ένας και δεν έκανε, και για το τι έκανε πριν ο άλλος και τι λέει τώρα ότι θα κάνει.

Φυσικά ξέρετε ότι εμείς αυτά τα ζητήματα τα παλεύουμε όλη την τετραετία, δεν περιμένουμε να γίνουν εκλογές για να τα αναδείξουμε. Ομως επειδή είναι τώρα οι εκλογές, πρέπει να πάρει και ατομική ευθύνη ο καθένας, όταν πάει στην κάλπη, είτε είναι ευρωεκλογές, είτε είναι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είτε είναι αύριο βουλευτικές εκλογές.

Εμείς σας λέμε να σκεφτείτε με βάση αυτή την πείρα, να προβληματιστείτε. Μπορείτε να βρείτε στο ΚΚΕ μια δύναμη η οποία θα παλεύει με αποφασιστικότητα για να προωθήσει τα δικά σας ζητήματα, τα ζητήματα των εργαζομένων, τα ζητήματα του λαού μας και της χώρας μας, και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, και σε δήμους και Περιφέρειες, για να ανακουφίσουμε τον πόνο και τη δουλειά των εργαζομένων και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να καταργήσουμε - αν όχι με ένα άρθρο, που έλεγε ο Τσίπρας - τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους, τουλάχιστον να αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτό το αντιλαϊκό οικοδόμημα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πίεση και διεκδίκηση.

Στις εκλογές δεν κρίνεται μόνο κάθε φορά τι κυβέρνηση θα έχουμε, αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Κρίνεται και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει, και αν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση - όταν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να φτιάξεις μια κυβέρνηση φιλολαϊκή που να καταργεί τους αντιλαϊκούς νόμους και να ανοίγει δρόμους για το λαό και τη χώρα - τότε χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση προς όφελος του λαού, και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και παντού. Και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ. Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ, άσχετα με επιμέρους, συνολικότερες σε άλλα ζητήματα διαφωνίες, ή διαφορετικές σκέψεις που μπορεί να έχετε, και που κι αυτές είναι θεμιτές, ο καθένας έχει την άποψή του, τη λέει, την παλεύει.

Αλλά αν συμφωνούμε στο βασικό, στη ρότα που πρέπει να χαράξουμε, στο σχέδιο που πρέπει να έχουμε για την εργατική τάξη, για το λαό, για τη χώρα μας, για να πάμε μπροστά και να ανοίξουμε δρόμους, τότε το ΚΚΕ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα και σας καλούμε να το ενισχύσετε».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org