Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Σέρνεται σε δίκη επειδή έφτιαξε πάρκο για το λαό!

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια καλεί τη Δευτέρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή Πάτρας σέρνεται σε δίκη επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της πόλης
Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή Πάτρας σέρνεται σε δίκη επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της πόλης
Τη Δευτέρα 1η Απρίλη δικάζονται για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή, επειδή δημιούργησαν ένα υπέροχο πάρκο στη νότια πλευρά της πόλης, η οποία για χρόνια ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος, αλλά τώρα την απολαμβάνει όλος ο λαός. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι για το «κατ' εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου»!

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων της πόλης στη δημοτική αρχή γι' αυτή της την απόφαση, την ίδια μέρα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, για να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με τη μαζική, αγωνιστική παρουσία τους το δικαίωμα στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα. Ανάλογα καλέσματα απευθύνουν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού.

Θυμίζουμε ότι το «έγκλημα» που διέπραξαν δήμαρχος και δημοτική αρχή, αυτό της δημιουργίας του Νότιου Πάρκου, ήταν η υλοποίηση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιας σειράς μέτρων ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, και στηρίχθηκε σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 1η Απρίλη 2015, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Η λιμενική ζώνη, όπως και το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί ζωτικής σημασίας χώρο για την απρόσκοπτη επαφή με το υγρό στοιχείο του λαού και της νεολαίας. Αποτελεί το φυσικό περιβάλλον, που πρέπει να υπερασπιστούμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου και του ΤΑΙΠΕΔ (...) το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την οριστική παραχώρηση για την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό (...) στηρίζει τη λειτουργία του νέου κοινόχρηστου πάρκου στην Ακτή Δυμαίων...».

Στην κατεύθυνση αυτή, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και η κινητοποίηση μαζί με τον λαό της πόλης, έφεραν αποτελέσματα.

Ο χώρος αγκαλιάστηκε από το λαό της πόλης από την πρώτη στιγμή. Χιλιάδες Πατρινοί καθημερινά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πάρκο. Εγιναν εκατοντάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, άλλες δράσεις. Ολόκληρες γειτονιές, ειδικά της Νότιας Πάτρας, που δεν είχαν καθόλου πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους, απέκτησαν τον δικό τους καθημερινό πολυχώρο. Βοηθούν γι' αυτό η λειτουργία των παιδικών χαρών, των ποδηλατοδρόμων, των υπαίθριων χώρων γυμναστικής, οι δενδροφυτεύσεις που έδωσαν μια άλλη όψη.

Ο λαός της πόλης υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο έργο της δημοτικής του αρχής. Δεκάδες ήταν τα εργατικά συνδικάτα, οι σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση του Νότιου Πάρκου αλλά και για την υπεράσπιση της δημοτικής αρχής στη συνέχεια, ενώ συνολικός στόχος τίθεται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους φορείς της Πάτρας η συνολική ανάπλαση της παραλιακής ζώνης προς όφελος του λαού της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Νότιο Πάρκο στην Πάτρα(2019-08-28 00:00:00.0)
Ατελείωτο μπαράζ διώξεων κατά του δήμου από την Κτηματική Υπηρεσία(2018-11-21 00:00:00.0)
Σημαντικές δραστηριότητες του δήμου Πατρέων(2018-11-07 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ριγανόκαμπο(2017-05-30 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία(2016-12-09 00:00:00.0)
Διεκδικεί το παραλιακό μέτωπο για την κάλυψη λαϊκών αναγκών(2015-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ