Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Δημήτρης ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Απόστρατος ταγματάρχης Πυροβολικού (ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων), υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Καρδίτσα

Θέλω καταρχήν να εκφράσω την αισιοδοξία και τη βαθιά πεποίθησή μου πως αυτός εδώ ο αγώνας των τοπικών και περιφερειακών εκλογών θα έχει θετικά και χειροπιαστά αποτελέσματα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ολοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι ένας αγώνας εύκολος, χωρίς παγίδες, χωρίς τρικλοποδιές. Εξάλλου, το σύστημα δεν παραιτήθηκε ποτέ από την προσπάθειά του να μας γονατίσει, να μας αναγκάσει να προσκυνήσουμε τα δικά του «ιερά και όσια», να συμβιβαστούμε με τις στοχεύσεις και τη στρατηγική των αστικών δυνάμεων, είτε ονοματίζονται ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε συγκυβερνήσεις.

Από την πολύχρονη υπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις εκ των έσω βίωσα τον μηχανισμό σύνθλιψης των συνειδήσεων για την υποταγή στο σάπιο σύστημα. Φθάνοντας ακόμη σε παρακολουθήσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δυσμενείς μεταθέσεις. Σε μια από τις αναφορές μου προς την ηγεσία του ΓΕΣ έγραψα: «Είναι άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει». Δυστυχώς θα το ξανάγραφα και σήμερα προς άλλους αποδέκτες, γιατί η καπιταλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να πεθαίνει τα παιδιά της μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης σπρώχνοντάς τα στην ανεργία, στις ελαστικές μορφές εργασίας, στην εξαθλίωση και στο δρόμο της ξενιτιάς.

Τούτες τις μέρες με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση μας καλεί να απεμπολήσουμε τους αγώνες και τα συνθήματα του φιλειρηνικού κινήματος για ειρήνη και φιλία των λαών και να δώσουμε ατσιγκούνευτα το αίμα μας για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Εχοντας διακηρυγμένο στόχο τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενώ καμώνεται ξεδιάντροπα τη δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα μετατρέπει το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της πατρίδας μας σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς. Η ενεργητικότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και συνόρων.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, ήδη με συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των ΗΠΑ, έχουν εγκατασταθεί προ μηνών (Απρίλη του 2018) αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones, που εκτελούν τα πολεμικά σχέδιά τους από την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη ΝΑ Μεσόγειο, μέχρι τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Σημειώνουμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή να υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα να παραλύσει τη χώρα μας!

Το προσωπικό που χειρίζεται την απογείωση και την προσγείωση των drones βρίσκεται στη Λάρισα, ενώ οι χειριστές στις ΗΠΑ χειρίζονται τις πτητικές λειτουργίες μέσω δορυφόρου.

Η Μόσχα ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι η επιχειρησιακή δράση των drones MQ-9 στην 110 ΠΜ «θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες πλήγματος» της βάσης από τις ρωσικές δυνάμεις και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και εν καιρώ ειρήνης.

Ακόμη, αναγγέλθηκαν η εγκατάσταση, σε στρατόπεδο του Βόλου, αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, η εγκατάσταση αμερικανικών πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και η πιθανή χρήση του λιμανιού του Βόλου.

Είναι φανερό πως η μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και γενικότερα της χώρας μας σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς αποτελεί μαγνήτη πολέμου και επίκεντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για όλους μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιδράσουμε;

Καλώ λοιπόν όλους και όλες, όσους αντιλαμβάνονται το μέγεθος των κινδύνων που συνεπάγονται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή μας, να συμπορευτούν αταλάντευτα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτιά της στους δήμους και την Περιφέρεια. Να αμφισβητήσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βάλουμε εμπόδια ή και να αποτρέψουμε τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα αιματοβαμμένα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ