Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Κόντρα στους λύκους

Είναι δύο ειδών. Ο κίνδυνος. Καταρχάς ο φανερός. Υστερα ο ελλοχεύων, ο κρυμμένος στη λόχμη, στο δασοτόπι της ζοφερής καθημερινότητας.

Στην άγρια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο ο φανερός κίνδυνος ήταν, είναι και θα είναι η ιδεολογική, πολιτική, κοινωνική και εντέλει στρατηγική ζημιά που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα αριστερά. Κι αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν σχεδόν αβίαστα πως έπραξε και πράττει, εφαρμόζει κι επιβάλλει τις πιο δεξιές πολιτικές και μέτρα που δεν ονειρεύτηκαν οι προκάτοχές του κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις.

Ξεφτίλισε αγώνες της εργατικής τάξης, κυριολεκτικά στρίμωξε την ώριμη οργή, την τρικυμία σε μια λεκανίτσα μωροφιλόδοξου οπορτουνισμού. Κι έτσι έφτασε να κυβερνήσει τη χώρα σαν καπετάνιος σε σπιρτόκουτο καράβι θεσμοθετώντας τη συντριβή των δικαιωμάτων κατά τις επιταγές του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, των Βρυξελλών. Για λογαριασμό του Τσίπρα, του νεαρότερου δεινόσαυρου του καπιταλιστικού τσίρκου, εφάρμοσε στην εντέλεια τη μικροαστική αλαζονεία που κρύβεται στο ...ρητό «κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη».

Κι η χώρα έγινε χωριό. Καθόλου γαλατικό, και χωρίς τον Αστερίξ, αφού το μαγικό φίλτρο λεγόταν ΑΝΕΛ. Και για να προστατευθεί αυτό το φίλτρο οι οπορτουνιστές έδειξαν τόση ανοχή στους χρυσαυγίτες με μοχλό τη δίκη, όση και υποταγή στους ιμπεριαλιστές με τη σπορά βάσεων απ' άκρου εις άκρο της χώρας κι αποκορύφωμα το διχαστικό δηλητήριο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απ' αυτήν τη στρατηγική και τακτική αναφύεται πλέον ο άλλος κίνδυνος, ο ελλοχεύων, που είναι το κατσίκωμα της Χρυσής Αυγής, του ναζιστοφασισταριού στην τρίτη θέση. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτό το κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά, που τώρα δεν πείθει κανέναν όταν θέλει τάχα μου να στήσει μέτωπο αντιμετώπισής του.

Κοντολογίς ο ΣΥΡΙΖΑ στήθηκε απέναντι στο φασισταριό όπως η ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοί της αποφασίζουν μέχρι και να απεργούν για να μην προβάλλουν χρυσαυγίτες, αλλά εις τας εθνικάς εορτάς, όπως την 25η Μαρτίου ενεστώτος έτους η... ολοζώντανη μετάδοση υπερκαλύπτει το διάγγελμα του προσφυγοφάγου Κασιδιάρη. Το ρημάδι το κουμπί δεν το πάτησε κανείς...

Ετσι έμεινε μια συζήτηση που μόνο το ΚΚΕ προσπαθεί να κρατήσει στο πολιτικό και βαθιά λαϊκό και πατριωτικό επίπεδο για να γκρεμιστεί απ' την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, εδώ και τώρα και σ' όλες τις εκλογές, έχοντας διακρίνει το αγρίμι της σβάστικας καλά κρυμμένο στο πυκνό δασοτόπι των ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων.

Τα σκοτάδια περηφανεύονται για ψηλά ποσοστά στους νέους ως εικοσιπέντε ετών, σε μετρήσεις λιγότερο συζητημένες και φανερές. Γι' αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζονται οι μάζες με κομψευάμενες αναλύσεις του τύπου «ευτυχώς δεν δείχνει άνοδο η Χρυσή Αυγή» (!).

Ο αγώνας είναι διμέτωπος. Εξ ορισμού και πραγματικότητας. Απ' τη μια οι φανεροί συκοφάντες του κομμουνισμού κι απ' την άλλη οι φασίστες, το όπλο των αστών για έμπρακτο αντικομμουνισμό. Το σύνθημα για κόκκινη ψήφο παντού, και κυρίως η προτροπή στα νιάτα να είναι η πρώτη ψήφος τους κόκκινη σαν το αίμα που θέλουν να ζήσουν κι όχι να χύσουν, δεν είναι απλά προεκλογικά λόγια. Είναι μια στάση ζωής υπέρ του μέλλοντος και του ανθρώπου και της πατρίδας. Είναι μια γερή βάση και μια γενναία πράξη για να μην ψηφίζουμε και να μη ζούμε είτε ως άγριοι είτε ως εξημερωμένοι λύκοι στο μαντρί των αστών.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ