Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Εβρου

Στο Μνημείο του ΔΣΕ
Στο Μνημείο του ΔΣΕ
Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το Μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Εβρου, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των 75 πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ. Το Μνημείο βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο, σε μια περιοχή που έχει καταθέσει βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Για τη συμβολή αυτή ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα ο Γ. Μακρής, Γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος.

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Ράπτη, στελέχους του ΚΚΕ από την Κορνοφωλιά, ο οποίος πέθανε το 1979 σε ηλικία 50 ετών. Ο Γιάννης Ράπτης ήταν αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (εκλέχτηκε το 1968 στη 12η Ολομέλεια), ενώ επιστρέφοντας το 1974 από την πολιτική προσφυγιά, ανέλαβε Γραμματέας της Περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής, μνήμης στους αγωνιστές της Κορνοφωλιάς, αλλά και όλους τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, της αθάνατης εποποιίας της αντίστασης του λαού μας, της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Δεν τους ξεχνάμε, όχι μόνο τους τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες τους, γιατί τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα. Θα τα καταφέρουμε. Τελικά ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής».


Λίγα λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Ράπτη
Λίγα λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Ράπτη

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org