Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Φίλιππος ΜΠΑΝΤΗΣ

Αρτοζαχαροπλάστης, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ενωσης Αρτοζαχαροπλαστών Ελλάδας, διαμερισματικός σύμβουλος Β' Διαμερίσματος του δήμου Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη

Από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια, πίστευα ότι πρέπει να μπορούμε να έχουμε άποψη για όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Να έχουμε και εμείς ρόλο σε ό,τι μας αφορά. Γι' αυτό πάντα συμμετείχα στα συμβούλια των σχολείων μου. Το ίδιο συνέχισα να κάνω μέσα από δράσεις και αγώνες διεκδικώντας ό,τι μου ανήκει.

Το 2006 βρέθηκα στο συνδυασμό της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη. Αγωνίστηκα για μια πόλη ανοιχτή, δεκτική στο διαφορετικό, που θα ακούει τους πάντες χωρίς διακρίσεις, θα ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες στη βάση των κοινών συμφερόντων τους και σκοπών, για να απαλλαγεί η πόλη από τον σκοταδισμό και τον μεσαίωνα. Το 2010 και το 2014 με την ψήφο των κατοίκων του Β' Διαμερίσματος (του πιο υποβαθμισμένου τμήματος της πόλης όπου ζω και εργάζομαι όλα τα χρόνια μου) εκλέχθηκα διαμερισματικός σύμβουλος. Αγωνίστηκα, φώναξα, διεκδίκησα ό,τι μπορούσα καλύτερο από τη θέση αυτή, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα στην πόλη (όντας διοίκηση), όπου έπρεπε.

Ο,τι θετικό έγινε, έγινε χάρη στη φιλοτιμία και τον αγώνα. Πολλά «κόλλησαν» στη γενικότερη πολιτική που υποβαθμίζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και επειδή θεωρώ πως είναι δικαίωμα του καθενός αλλά και υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε στα κοινά, πήρα την απόφαση να συνεχίσω την προσπάθειά μου για να ακούγεται η φωνή μου και όλων όσους μπορώ να εκφράσω, του αυτοαπασχολούμενου, του μικροεπαγγελματία, του κατοίκου του Β' Διαμερίσματος, όσο πιο δυνατά γίνεται, συμμετέχοντας, ως συνεργαζόμενος, στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με ρώτησαν πολλοί γνωστοί, γιατί «Λαϊκή Συσπείρωση»; Γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γιατί το ΚΚΕ είναι κοντά στα προβλήματα των απλών ανθρώπων, είναι το μοναδικό κόμμα που λέει ωμά την αλήθεια στον λαό, για να μπορώ έτσι να λειτουργήσω χωρίς υστεροβουλίες και δεύτερες σκέψεις, χωρίς άλλο συμφέρον, παρά μόνο την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας. Να υποστηρίζω τα δικαιώματα του κάθε πολίτη χωρίς καμία διάκριση και καμία επιρροή, για τη σωστή λειτουργία του δήμου. Και γιατί οι αγαπημένοι μου παππούδες ήταν κομμουνιστές και με έμαθαν από μικρό να αγωνίζομαι για μια καλύτερη κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις αλλά κοινωνική δικαιοσύνη και ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org