Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φλεβάρη η εκδήλωση που οργάνωσαν το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά και η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα» και κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τους εκατοντάδες εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκλεγμένους σε πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματός της για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στο χαιρετισμό του τόνισε ότι για την εργατική τάξη και το λαό δεν είναι μονόδρομος η πολιτική των θυσιών, των αντιλαϊκών νόμων, του «μικρότερου κακού», ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε νέες δυνάμεις να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να δώσουν δύναμη στη δύναμη των εργαζομένων.

Μετά την κεντρική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις: Ο Γιώργος Μελισσάρης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, παρουσίασε τους βασικούς αντεργατικούς νόμους που νομοθέτησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 έως σήμερα. Στη στρατηγική του κεφαλαίου γύρω από το ζήτημα των μισθών εστίασε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματός της για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά. Ενώ, η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματός της για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, μίλησε για την «ευελιξία» που κυριαρχεί σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην εκδήλωση, ενώ σε επόμενα φύλλα του θα συνεχίσει με τη δημοσίευση και των υπόλοιπων παρεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org