Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα για κατάθεση πείρας, άποψης και καλοπροαίρετης κριτικής

Να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, καλούν τους εργάτες και τους υπαλλήλους  η Αχτίδα Κατασκευών και η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ 

Κάλεσμα σε όλους τους «συναγωνιστές» της απευθύνει η Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ του ΚΚΕ να συμμετάσχουν στη σύσκεψη - συζήτηση που διοργανώνει για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος, σήμερα Πέμπτη, στις 6μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και να καταθέσουν την πείρα τους από την ενασχόλησή τους στον κλάδο, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τη δράση. Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφορικά με τον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ η Αχτίδα τονίζει στο κάλεσμά της: «Ο διάλογος αναπτύσσεται σε μια περίοδο που στη χώρα μας η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δέχονται την πιο αντιδραστική αντιλαϊκή επίθεση της τελευταίας 25ετίας. Στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντιδραστική πολιτική που τα δίνει όλα στους εργοδότες. Ζούμε ήδη τις αρνητικές συνέπειες αυτών των επιλογών στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματά μας».

Και το κάλεσμα καταλήγει «η οργάνωση της αντίστασης - αντεπίθεσης, η ανάπτυξη των αγώνων συνδέονται άρρηκτα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, την προώθηση της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου. Η υπόθεση αυτή σημαίνει πως οι οργανώσεις του Κόμματος, οι φίλοι του, οι συναγωνιστές που συστρατεύονται στις μάχες θα συμβάλουν ουσιαστικά - δημιουργικά και στον προσυνεδριακό διάλογο».

Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα, 11/12, θα λάβει χώρα η συγκέντρωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο που διοργανώνει η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην «Πανηπειρωτική» (Κλεισθένους 15), στις 6μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αχτίδα, απευθυνόμενη στους εργάτες, αναφέρει πως «το ΚΚΕ σε προσκαλεί στη συζήτηση και στη δράση, με ΚΚΕ ισχυρό να δώσουμε ώθηση στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ