Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω

Οσα αναχώματα, όσες βόμβες και αν του βάλουνε, κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να το γυρίσει πίσω, γιατί σύντροφοι τούτο το κόμμα είναι παιδί της εργατικής τάξης και του κάθε καταπιεσμένου και αδικημένου ανθρώπου.

Είναι κόμμα μαρξιστικό - λενινιστικό - κομμουνιστικό. Γι' αυτό σύντροφοι δεν παλιώνει, δεν ανανεώνεται, ούτε εκσυγχρονίζεται, θέλει πιστά να εφαρμόζουμε και να κάνουμε πράξη τη θεωρία του για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους και φωτιές.

Ο Μαρξ είναι το φως, είναι ο οδηγός που θα μας οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε αυτή την κοινωνία και ας μην το ξεχνούν αυτό οι εκσυγχρονιστές και οι πρώην σύντροφοι που ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό το κόμμα που λέγεται ΚΚΕ είναι και θα μείνει κόμμα μαρξιστικό - λενινιστικό - κομμουνιστικό - διεθνιστικό. Εδώ σύντροφοι θέλω να πω τη γνώμη μου, τις εμπειρίες μου ως παλιός κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του θρυλικού ΕΛΑΝ, μαχητής για 3 περίπου χρόνια του ηρωικού ΔΣΕ. Οταν σύντροφοι το 1940 - '41 μπήκαν οι Γερμανοϊταλοί στη χώρα μας ήταν η δικτατορία του Μεταξά και το Κόμμα μας εκτός νόμου, με τις φυλακές και τα ξερονήσια γεμάτα με τα ρετσινόλαδα και τα εκτελεστικά αποσπάσματα του Μεταξά. Παρ' όλ' αυτά όμως, τούτο το Κόμμα έκανε το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ. Οργάνωσε και απελευθέρωσε την πατρίδα μας. Μετά την απελευθέρωση είχαμε την επέμβαση των Εγγλέζων που επέβαλαν με το ζόρι την κυβέρνηση που αυτοί ήθελαν. Και πάλι αντίσταση με τον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό, το καλοκαίρι του 1947 χρεοκόπησαν οι Αγγλοι, μετά ήρθαν τα νέα, πρώτα οι Αμερικάνοι με τον Βαν Φλιτ αλλά και τώρα πάλι με τη νέα τάξη πραγμάτων και τους εκσυγχρονιστές όπως θέλουν να λέγονται και με τους προδότες Κρούτσεφ και σημαδεμένο Γκορμπατσόφ, που λέει και καυχιέται ότι σκοπός της ζωής του ήταν να διαλύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα και τη Σοβιετική Ενωση. Εχουμε σύντροφοι πλούσιες εμπειρίες και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας. Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί με τον αγαπημένο μας σύντροφο, καθοδηγητή και οδηγητή «Ριζοσπάστη» στο χέρι, γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, από γιαπί σε γιαπί, να μην αφήσουμε καμιά γωνιά χωρίς «Ριζοσπάστη», για να οργανώσουμε σε σταθερή βάση και σταθερά θεμέλια το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και όλοι μαζί να γίνουμε το ποτάμι, ο χείμαρρος που θα παρασύρει στη θάλασσα όλους μαζί, εκσυγχρονιστές προσκυνημένους και νέα τάξη πραγμάτων. Θα ήθελα πολλά να γράψω, σέβομαι όμως το χώρο του αγαπημένου μας «Ριζοσπάστη».

Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο Μαρξισμός - Λενινισμός, είναι ο Κομμουνισμός.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Γραμ. ΚΟΒ Καλαμάτας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ