Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7845

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΜΕ ΝΕΑ ΟΡΜΗ στους αγώνες

Παλλαϊκή απαίτηση να μην εφαρμοστούν τα  αντεργατικά μέτρα στην πράξη, ακόμα κι αν τελικά ψηφιστούν από τη Βουλή 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία χτες, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους και την απαίτησή τους να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντεργατικό έκτρωμα που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις αγκάλιασαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ενώ μαζικά, μέλη και ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν με ποικίλους τρόπους σε όλη τη χώρα τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Πρωτοπόρα υπήρξε σε όλους τους χώρους η δράση και παρουσία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το ΠΑΜΕ καλεί στην πάλη με νέα ορμή, ακόμα κι αν περάσει το νομοσχέδιο, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα.


ΣΕΛ.  8  -  13

Associated Press

Associated Press

Associated Press

ΓΑΛΛΙΑ
Μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις

Σε πεδίο μεγάλων και μαχητικών διαδηλώσεων ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση» και συγκρούσεων με την αστυνομία μετατράπηκε, για δεύτερη μέρα, χτες, η γαλλική πόλη Νίκαια, όπου, ταυτόχρονα, ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Περισσότεροι από ογδόντα χιλιάδες διαδηλωτές από τη Γαλλία, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων συνδικάτων, κινήσεων και συσπειρώσεων, κάνοντας φανερό στις ηγεσίες της ΕΕ, πως οι λαοί παλεύουν για τη δική τους «Χάρτα Δικαιωμάτων» και αργά ή γρήγορα, θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις


ΣΕΛ.  3

Associated Press

Σε όλο τον κόσμο ταξίδεψε χτες το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», καθώς η διπλανή φωτογραφία ήταν μία απ' όσες μετέδωσε το «Ασοσιέιτεντ Πρες», από την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.



Νέα κυβερνητική απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Ενα νέο κύκλο κλοπής των ασφαλισμένων της χώρας άνοιξε χτες η κυβέρνηση, η οποία, όχι μόνο δεν πληρώνει τα 1,3 τρισ. δρχ. που έπρεπε ήδη να έχει καταβάλει στο ΙΚΑ, αλλά αποφάσισε «διακανονισμό» εξόφλησης του χρέους σε... 15 χρόνια, με επιτόκιο 2%, ενώ για -συμφωνημένα- χρέη από ομόλογα προς τους τραπεζίτες ακριβοπληρώνουμε επιτόκιο πάνω από 6,5%!


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ