Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μια πρόταση

Διάβασα στο «Ριζοσπάστη» στις 17 του Νοέμβρη ένα άρθρο ενός φοιτητή της ΚΝΕ, του Δημήτρη Μαμάτη (Δρόμος Αξιοπρέπειας) και συμφωνώ με όλα τα γραφόμενά του και τον συγχαίρω, που σ' αυτή την ηλικία είναι ένας γνήσιος κομμουνιστής, ας τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

Γράφω κι εγώ μερικά από τη ζωή μου και πρώτα απ' όλα ευχαριστώ τον πρώην διευθυντή μου στη ΔΕΗ κ. Θ. Ξανθόπουλο και σημερινό πρύτανη του Πολυτεχνείου, για τα ωραία του λόγια που είπε στις 17 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο, την ημέρα της επετείου του. Να διαβιβάσω λοιπόν πάλι στους καινούριους φίλους του Γκορμπατσόφ, ότι το 1946 στην οδό Αγησιλάου, μου είχε πει ο Νίκος ο Ζαχαριάδης, «Δυστυχώς από το Κόμμα βγαίνουνε μερικοί προδότες, που άμα πάρουνε την καρέκλα γίνονται οι χειρότεροι εργοδότες». Τώρα το είδα με τα μάτια μου, μια συμμορία του Γκορμπατσόφ, δεν τους άρεσε ο σύντροφος Φλωράκης και θέλανε να διαλύσουν το ΚΚΕ, αλλά απέτυχαν. Τώρα πάλι, πριν την έναρξη του 16ου Συνεδρίου βρεθήκανε άλλοι, που δεν τους αρέσει η συντρόφισσα Παπαρήγα και το δηλώνουν και στις εφημερίδες. Ολους αυτούς το Κόμμα τους έκανε βουλευτές κλπ., με συντάξεις, με αυτοκίνητα και με σπίτια, δεν τους αρέσει τώρα το Κόμμα; Τώρα το γιατί, αυτοί μόνο το ξέρουνε.

Τελειώνοντας, θέλω να πω μια γνώμη: Πρέπει να παρθεί μια απόφαση στο Συνέδριο, να βγουν καινούργιες ταυτότητες από το Κόμμα, γιατί με κουπόνια που δίνουν δεν επικρατεί καμία λογική, γιατί τα παίρνει κάποιος και τα δίνει αλλού και πολλοί που έχουν τις παλιές ταυτότητες, πολλές φορές τις εκμεταλλεύονται.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΚΟΒ Κυψέλης

Υ.Γ. Ηθελα να γράψω για πολλούς μασκαράδες, αλλά έχω γράψει πολλά στο «Ριζοσπάστη» για το τιμημένο ΚΚΕ - που τρία μου έχουν μείνει. Η ιστορία της Πάουερ 1941-'44, η Μάχη της Ηλεκτρικής, στο Κερατσίνι 1943 με το Νίκανδρο Κεπέση και ο Λένιν και η Οκτωβριανή Επανάσταση στο «Ριζοσπάστη» και στην «Πράβδα» της Μόσχας, στα 90 μου χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ