Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσωπικά παιχνίδια

«Στήριξη» ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την «επίθεση» που δέχεται από τον Θ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες ο υπουργός Εξωτερικών, από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στην Αθήνα και του ζήτησε «προστασία» από τον Θ. Πάγκαλο. Την «προστασία» αυτή ανέλαβε να τη «διακηρύξει» ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, ο οποίος με τις δηλώσεις του κάλυψε τον υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από «κύκλους» που περιβάλλουν το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με την τακτική που ακολουθεί ο Θ. Πάγκαλος, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους, έτσι κι αλλιώς, δύσκολους χειρισμούς της πολιτικής της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Αυτή, η πολιτική, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, είναι πολιτική που έχει χαράξει και προωθεί ο πρωθυπουργός. Για το λόγο, αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται και μια δυσαρέσκεια για τον «προσωπικό» τόνο που αποδίδει στην πολιτική έναντι της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ