Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Να μην περάσουν τα σχέδια των πολεμοκάπηλων

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το χαρακτήρα του νέου εξοπλιστικού προγράμματος και καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στα σχέδια αυτά που υπονομεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

«Σε νέο πενταετές εξοπλιστικό στρατιωτικό πρόγραμμα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση Σημίτη, το οποίο ανέρχεται στα 4 τρισεκατομμύρια 450 δισ. δραχμές, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το προηγούμενο πρόγραμμα ύψους 4 τρισεκατομμυρίων και πλέον.

Τα ποσά αυτά ουσιαστικά υποθηκεύουν την Ελλάδα και το μέλλον της στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνουν νέα υπερκέρδη στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, ενώ οι ελληνικές οδηγούνται στη συρρίκνωση και το ξεπούλημα και ταυτόχρονα στρέφονται ενάντια στην ειρήνη και στα Βαλκάνια.

Τη στιγμή που στη χώρα μας η ανεργία καθημερινά μεγαλώνει και η φτώχεια αγκαλιάζει όλο και πιο πολλούς ανθρώπους, τη στιγμή που τα κονδύλια για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και γενικότερα για το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων συρρικνώνεται στο όνομα της ΟΝΕ, ξαφνικά βρίσκονται τεράστια ποσά για εξοπλισμούς στα πλαίσια του νέου ρόλου του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης.

Βρίσκονται χρήματα για να φτιάξουμε επαγγελματικό στρατό δολοφόνων, για να παίξει η Ελλάδα το ρόλο του χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της περιοχής και των Βαλκανίων.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα σχέδια και οι πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού στα άνομα σχέδια της Νέας Τάξης.

Οι εργαζόμενοι ένα καθήκον έχουν την ανάπτυξη των αγώνων και τη συγκρότηση του μετώπου που θα ανατρέψει την αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ