Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίσσεψε το κέφι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο «Ρ»

Η Αλέκα Παπαρήγα παίρνει το κομμάτι του ΚΚΕ
Η Αλέκα Παπαρήγα παίρνει το κομμάτι του ΚΚΕ
Ενα ποτήρι κρασί, μια ευχή για τον καινούριο χρόνο και η ευχάριστη διάθεση, που χτες «περίσσευε» στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεταν την εικόνα.

Η σεμνή και συνάμα ζεστή εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις της εφημερίδας στο Κρυονέρι έγινε με την παρουσία πολλών φίλων του «Ρ». Φυσικά, ήταν εκεί η διεύθυνση και το προσωπικό του εφημερίδας, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης και η Γενική Γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Δίπλα μας βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και πολλοί άλλοι.

Στα μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια», που στήθηκαν στη χτεσινή εκδήλωση, συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι παλιότεροι συνάδελφοι ξανάφεραν στο νου όλες τις μετακινήσεις της εφημερίδας, στα χρόνια της έκδοσής της. Θυμήθηκαν τις δυσκολίες, αλλά και τους τρόπους που τις ξεπέρασαν. Τα αστεία και τα πειράγματα έδωσαν και πήραν. Το κέφι και η διάθεση ήταν έκδηλα συναισθήματα. Τα ποτήρια «αντάμωσαν», οι ευχές από τους φίλους της εφημερίδας αυθόρμητες και εγκάρδιες. Οι μεζέδες «τιμήθηκαν» δεόντως από τους παρευρισκόμενους και οι ήχοι από τη μουσική έδωσαν κέφι και χρώμα στο μικρό μας γλέντι.

Ο διευθυντής του «Ρ» Δημήτρης Κουτσούμπας κόβει την πίτα
Ο διευθυντής του «Ρ» Δημήτρης Κουτσούμπας κόβει την πίτα
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν και η κοπή της πίτας. Τη διαδικασία της κοπής ανέλαβε ο διευθυντής του «Ρ» και μέλος του ΠΓ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσφέροντας το πρώτο κομμάτι στον Χ. Φλωράκη. Το κομμάτι της ΚΕ πήρε η Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησαν ο «Ριζοσπάστης», ο «902», η «Τυποεκδοτική», η ΚΟΜΕΠ, η ΚΝΕ, η ΚΟΑ, τα Τμήματα του «Ρ» και της ΚΕ. Ακολούθησε η ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους των εργαζομένων του «Ρ» και της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ», των βασικών συντελεστών, δηλαδή, της έκδοσης της εφημερίδας. Ο πρώτος χρόνος του «Ρ» στο Κρυονέρι ξεκίνησε με μια εκδήλωση γεμάτη κέφι και αισιοδοξία. Υπόσχεση των εργαζομένων, να συνεχιστεί και αυτός και οι άλλοι που θα ακολουθήσουν με επιτυχίες, για την εφημερίδα - όργανο της ΚΕ του Κόμματος της εργατικής τάξης.


Συζήτηση, φιλική κουβέντα, τα ποτήρια να αδειάζουν...
Συζήτηση, φιλική κουβέντα, τα ποτήρια να αδειάζουν...

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ