Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προστατεύουν το «Ρ», προστατεύοντας την ελευθεροτυπία

Τα γραφεία της εφημερίδας εξακολουθούν να κατακλύζονται από πληθώρα αντιδράσεων για τη νέα επίθεση σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και την πολιτική δίωξη εναντίον του, με πρωτεργάτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο. Ο υπουργός και συνολικά η κυβέρνηση (αφού του παρείχε πλήρη κάλυψη και στήριξη) επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική κριτική και αντιπαράθεση, αφού η - καθ' όλα έωλη - αγωγή εναντίον του «Ρ» αρχίζει και τελειώνει από το ότι η εφημερίδα αποτύπωσε τα γεγονότα, όπως αυτά εξελίχτηκαν μετά τη μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον του Θ. Κατριβάνου.

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ε. Γιαννόπουλος από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, παράγοντες της κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου, αφού «βλέπουν» σ' αυτή το χτύπημα που επιχειρείται στην ίδια την ελευθεροτυπία, σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, χτύπημα, που, αν δεν αποκρουστεί - όπως άπαντες επισημαίνουν - αργά ή γρήγορα, θα επιφέρει «πληγές» συνολικά στον Τύπο και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες του.

Το σύνολο των ανακοινώσεων που έχουν φτάσει στην εφημερίδα, εκτός του ότι καταγγέλλουν το νέο κυβερνητικό αυταρχικό ολίσθημα και απαιτούν να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη», εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στη Διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας και τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ