Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομοκρατική επιστολή Γιαννόπουλου για τις δηλώσεις συμπαράστασης στο «Ρ»!

Μετά την πολιτική δίωξη κατά του «Ρ», τη μήνυση και την αγωγή σε βάρος της εφημερίδας μας, τώρα ο Ε. Γιαννόπουλος στρέφει τα «τρομοκρατικά του βέλη» σε όσους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο «Ρ» και καταδικάζουν, ταυτόχρονα, την επιχείρηση φίμωσης της πολιτικής κριτικής και της ελευθεροτυπίας που επιδιώκεται από την κυβέρνηση. Μάλιστα, το θράσος του φθάνει μέχρι το σημείο να στέλνει τις υβριστικές επιστολές του και σε κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, όπως π.χ. στο Περιστέρι!

Συγκεκριμένα, με επιστολή 25 σελίδων(!)που απέστειλε σε προσωπικότητες και μαζικούς φορείς που συμπαραστέκονται στην εφημερίδα μας, υβρίζοντας και λοιδορώντας ο Ε. Γιαννόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη δίωξη κατά του «Ρ», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και προβάλλοντας επιλεκτικά στοιχεία που τον βολεύουν, για να αποδείξει δήθεν δυσφήμισή του από το «Ρ» και το ΚΚΕ! Ο Ε. Γιαννόπουλος εγκαλεί, ονομαστικά, τις δημοσιογραφικές οργανώσεις - ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και δημοσιογράφους - Συνδικάτα, συλλόγους και ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα κλπ., αντιστασιακές οργανώσεις, ηθοποιούς και άλλους διανοούμενους που έκαναν δηλώσεις είτε εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης στο «Ρ».

Στην 25σέλιδη επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, επιδίδεται ξανά σε ύβρεις κατά του ΚΚΕ και του «Ρ», κάνοντας λόγο για «βδελυρή πράξη» και «σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας» για να «μη φανεί, όπως υποστηρίζει, η μελανή σελίδα του ΚΚΕ, της υιοθέτησης, της στήριξης και της προβολής των μυθευμάτων του Θ. Κατριβάνου και των παρανοϊκών του Β. Κεδίκογλου, ως αληθινών γεγονότων». Γεγονότα τα οποία, ως γνωστόν, αποκαλύφθηκαν με επίσημα έγγραφα και αφορούν την κατοχική και μετακατοχική του δραστηριότητα.

Οσον αφορά, ειδικότερα όσους εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο «Ρ», ο Ε. Γιαννόπουλος γράφει ότι «εκφράζονται χωρίς καν να κάμουν τον κόπο να πληροφορηθούν την αλήθεια, προκαλώντας, έτσι, το δημόσιο αίσθημα, την πολιτική ηθική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!» «Πήραν σαν αλήθεια, ό,τι σερβίρει το ΚΚΕ. Αυτό όμως αποτελεί και το Ονειδος στη "συμπαράσταση". Κι αυτό δε θα επιτραπεί να περάσει παρά τις κραυγές ΟΛΩΝ», απειλεί καθαρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος κατά τη γνωστή προσφιλή του τακτική.

Κρίνοντας κατά το μέτρο του... και με ύφος υβριστικό επίσης, ο Ε. Γιαννόπουλος, στις δηλώσεις προσωπικοτήτων της πολιτικής ζωής, αντιπαραθέτει ότι... «άλλοι είναι ανενημέρωτοι, εντελώς απληροφόρητοι, άλλοι ενεργούντες για ευτελείς λόγους αντιπολίτευσης, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και άλλοι που μπορεί να γνωρίζουν αλλά προσποιούνται τον ανήξερο, προβαίνουν όμως σε κρίσεις».

Κάνει λόγο, επίσης, για «δηλώσεις γνωστών καλλιτεχνών μελών του ΚΚΕ ή συμπαθώς ισταμένων προς το ΚΚΕ. Και μερικών καλλιτεχνών προσκυνημένων άλλοτε στη Χούντα. 'Η από "τους συνήθεις παρατρεχάμενους" σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ για "φιγούρα"!» Συνεχίζοντας το ντελίριο, προσθέτει για, «δηλώσεις άλλων, ασημαντότητας, "προσωπικοτήτων"»!

Κατά τα άλλα, στην επιστολή του αυτή - την οποία αποστέλλει και στους Κ. Καραμανλή, Κ. Μητσοτάκη, Ντ. Μπακογιάννη, Γ.Α. Μαγκάκη, Σ. Τσιτουρίδη, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Β. Πολύδωρα, Σ. Κούβελα, Μ. Δασκαλάκη, Γ. Ρόκο, Γ. Καρατάσο, Γ. Αράπη, Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη, Στ. Αλφιέρη και Δ. Παπαδημούλη - ο Ε. Γιαννόπουλος παραθέτει, πλαισιωμένα με λογής υβριστικούς χαρακτηρισμούς, επιλεγμένα στοιχεία και δηλώσεις που, υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την αντιστασιακή του δράση. Βεβαίως, στα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν πουθενά όσα αποκαλύφθηκαν από το ίδιο το στρατολογικό του μητρώο, ούτε οι δικές του ομολογίες και παραδοχές στα ανακριτικά στρατιωτικά συμβούλια σχετικά με το πώς βρέθηκε και πότε (λίγο πριν την εκδίωξη των Γερμανών, μετά τη συμφωνία του Λιβάνου και της Καζέρτας...) στον ΕΛΑΣ, όπου, όπως δηλώνει, «παρέμενε παρά τη θέλησή του»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ