Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης των αντιστασιακών

Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και υφαρπαγής της ψήφου από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του υπουργού Δικαιοσύνης να διαθέσει τα 500 εκατ., που διεκδικεί από το «Ριζοσπάστη», για τη δημιουργία μνημείων της Εθνικής Αντίστασης, άλλος ένας υπουργός, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ετοιμάζεται να αποδώσει τιμές στους αγωνιστές της πατρίδας, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας. Το Σάββατο 29 Γενάρη, σε ειδική εκδήλωση, στη Νομαρχία Κιλκίς, ο υπουργός Αμυνας ετοιμάζεται να απονείμει μετάλλια σε 2.000 αντιστασιακούς. Οι αντιστασιακοί του νομού, που κατανοούν πως πίσω από το ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης κρύβεται απλά άλλη μια προεκλογική φιέστα, έχουν αρχίσει να αντιδρούν και πολλοί είναι αυτοί που προτίθενται να μη συμμετέχουν στην εκδήλωση. Αλλωστε, δεν ξεχνούν πως η κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί ο υπουργός Αμυνας, ήταν αυτή που έδωσε την πλήρη στήριξη στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες για το βρώμικο πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Είναι η κυβέρνηση, που συνεχίζει να υπηρετεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την επέμβαση, οικονομική και πολιτική, στις βαλκανικές χώρες.

Την κυβερνητική φιέστα καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως, αφού για χρόνια οι «σοσιαλιστές και εκσυγχρονιστές» έχουν αφήσει ανικανοποίητα τα δίκαια αιτήματα των αντιστασιακών, επιχειρούν τώρα να υφαρπάξουν την ψήφο τους με προεκλογικές παράτες.

«Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη γιατί την απονομή θα κάνει ο "γερ-Ακης" Τσοχατζόπουλος, που, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, συνέβαλε με τους ΝΑΤΟικούς στη σφαγή του λαού της Σερβίας και που, όπως είπε ο κ. Μπερνς, είναι ο πιο πιστός και φρόνιμος συνεργάτης των ΗΠΑ. Αν θέλουν να τιμήσουν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, πρέπει πρώτα να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά τους και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη για να ζήσουν και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται ως απόμαχοι της δουλιάς», καταλήγει η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ