Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν ξέρει τίποτα για το «φόνο»

Μεγάλη... ανακάλυψη έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, μιλώντας σε φιέστα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, στην οποία κάποτε διατέλεσε πρόεδρος. Δε χαρακτηρίζονται - διέγνωσε - θετικά τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του 35ωρου στις τράπεζες, σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας...

Σώπα!!! Τίποτα δεν ξέρει για το φόνο του 35ωρου στις τράπεζες - που μόνο 35ωρο δεν ήταν - ο λεγάμενος! Λες και δεν ήταν ο ίδιος, ο αρχιτέκτονας της εφαρμογής ενός πέρα για πέρα ψευδεπίγραφου και αντεργατικού «35ωρου», που μόνο τη μείωση των ωρών εργασίας δεν προωθεί, ενώ δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να γίνει το ωράριο των τραπεζών όπως αυτό των σούπερ μάρκετ!

Και γιατί προβαίνει τώρα, ο κύριος αυτός, στην προαναφερόμενη... μελαγχολική διαπίστωση; Δε θέλει ρώτημα. Το είπε ο ίδιος, απευθυνόμενος στην πάντα πρόθυμη ηγεσία της ΟΤΟΕ, ζητώντας ευθέως «πιο ευέλικτα συστήματα» παντού. Στο ωράριο, στα συστήματα αμοιβής, στην εξέλιξη του προσωπικού κλπ., ώσπου η... εξέλιξη να καταλήξει σταδιακά στην εξομοίωση του τραπεζοϋπάλληλου, με τον σημερινό «ευέλικτο» ωρομίσθιο υπάλληλο των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ