Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ: Ομόφωνα υπέρ της «μαστούρας»!

Τις εικόνες διασυρμού κάθε έννοιας πολιτικής διαδικασίας τις απόλαυσε ολόκληρο το πανελλήνιο, αφού οι... παλαιστές - σύνεδροι της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να διεξαγάγουν τον μεταξύ τους... καρεκλοπόλεμο ενώπιον πλήθους τηλεοπτικών συνεργείων. Παράλληλα, όμως, με τα βιντεοσκοπηθέντα γρονθοκοπήματα - που έδωσαν και το στίγμα της «νεολαιίστικης» (!) συνεύρεσης - υπήρξαν δυο στιγμές κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, όπου πραγματικά η... ενότητα ξεχείλισε. Η πρώτη ήταν φυσικά εκείνη η στιγμή, κατά την οποία όλες οι πτέρυγες της καρεκλομαχίας υποδέχτηκαν αλλόφρονες και αλαλάζοντες τον πρωθυπουργό στο βήμα του συνεδρίου τους. Πρόκειται αφ' ενός για απόδειξη των μεταξύ τους... «διαφορών», αφ' ετέρου πρόκειται για απόδειξη σχετικά με το πόσο... αποστασιοποιημένος είναι ο ίδιος ο κ. Σημίτης από τα φαινόμενα μετατροπής της πολιτικής σε επίδειξη... «ζίου - ζίτσου». Τόσο «αποστασιοποιημένος» είναι - ξαναλέμε - ο κ. Σημίτης από όλα αυτά, ώστε να δέχεται χαμογελαστός και περιχαρής τις επευφημίες από όλο το φάσμα των «μποξέρ» που θρέφει το ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του.

***

Ηδεύτερη στιγμή - και ίσως η σημαντικότερη - κατά την οποία η ενότητα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ εκδηλώθηκε με τρόπο αναμφισβήτητο ήταν το ομόφωνο (επαναλαμβάνουμε ομόφωνο) ψήφισμα του συνεδρίου τους. Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, τη μόνη ομόφωνη απόφαση που έλαβε κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της «κλοτσοπατινάδας» ήταν η απόφασή της για τη νομιμοποίηση της χρήσης των «μαλακών» ναρκωτικών! Ναι. Ολα αυτά τα βλαστάρια, που διέπονται από ένα τέτοιο σύστημα «αξιών», το οποίο τους οδηγεί σε μεθόδους εκσφενδονισμού καρεκλών έναντι των «συντρόφων» τους, έχουν ένα νήμα που τους ενώνει τόσο στενά όσο και το νήμα της νομής της εξουσίας: Την κοινή τους άποψη για τη νομιμοποίηση της μαστούρας, την κοινή τους άποψη για τη νομιμοποίηση και εμπέδωση στους κόλπους της νεολαίας της ναρκω-κουλτούρας! Μια απόφαση πήραν όλη κι όλη ομόφωνα κι αυτή ήταν για να προωθήσουν τη νομιμοποίηση της μαστούρας!

***

Πρόκειται για μια ομοφωνία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Ολες οι φυλές της καρεκλομαχίας, δηλαδή και οι οπαδοί του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ.: επονομαζόμενοι «τσοχατζοπουλικοί»), και οι οπαδοί του κ. Σημίτη (σ.σ.: λεγόμενοι «εκσυγχρονιστές»), και του κ. Αρσένη (σ.σ.: «αρσενικοί»), και οι πιστοί στις παρακαταθήκες του αποθανόντος Α. Παπανδρέου (σ.σ.: οι «προεδρικοί), όλες αυτές οι φυλές που απαρτίζουν όχι ένα κομμάτι αλλά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, ομονοούν ανοιχτά σε ένα πράγμα: Στη νομιμοποίηση των... αβλαβών (!) ναρκωτικών. Με άλλα λόγια, όλοι τους (Σημίτης, Ακης, Γεράσιμος) ενωμένοι επί του θέματος!

***

Χρειάζεται μήπως να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο για το σύστημα «αξιών» ενός κόμματος και μιας εξουσίας, που, εκτός από τις καρεκλιές, επιδίδεται - συντεταγμένα και ομόφωνα - στην εκτόξευση της «παραμύθας» ως συνταγής για την οικοδόμηση του μέλλοντος της νέας γενιάς;


Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ