Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριγμα της τρομοκρατικής και δολοφονικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης, για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα

Ο ιδρώτας του ελληνικού λαού χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της φονικής επιθετικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή της η γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που υπαγορεύονται από τις ανάγκες του νέου επιθετικού δόγματος, ανακοίνωσε το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ των Ενόπλων Δυνάμεων, ύψος 4,45 τρισ. δραχμές».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Ηδη ο ελληνικός λαός την τελευταία τετραετία έχει πληρώσει 4 τρισεκατομμύρια δραχμές, στα οποία θα προστεθούν και χρέη 2 τρισ. προς τις ΗΠΑ. Οι αποφάσεις αυτές αποκαλύπτουν την υποκρισία και την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, σχετικά με τους εξοπλισμούς. Δείχνουν πως οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της Νέας Τάξης, ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής Αμυνας και όχι στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ήταν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η κατάσταση αυτή γίνεται πιο προκλητική όταν η κυβέρνηση προβάλλει πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προσέγγιση με την Τουρκία και την ίδια στιγμή προχωρεί σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Το μέγεθος των εξοπλισμών, η φύσης τους, η επιλογή των οπλικών συστημάτων, η μετατροπή του στρατού σε ημιεπαγγελματικό, η αύξηση των επαγγελματιών στρατιωτών και η συγκρότηση ταχυκίνητων μονάδων αποδεικνύει τον επικίνδυνο ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ».

Συγχρόνως, στο κείμενο επισημαίνεται: «Για την υλοποίηση αυτών των επιθετικών και πολεμικών σχεδίων κατά των λαών της περιοχής καλεί τον ελληνικό λαό να πληρώσει αστρονομικά ποσά. Χρεώνει κάθε Ελληνα πάνω από 1.000.000 δραχμές τη στιγμή που περικόπτονται συνεχώς κονδύλια από κοινωνικούς τομείς και χειροτερεύουν απελπιστικά τη ζωή των εργαζομένων, γεμίζοντας παράλληλα τα ταμεία των πολυεθνικών βιομηχανιών όπλων».

Η ΕΕΔΥΕ, μέσα από την ανακοίνωσή της, καλεί τις επιτροπές ειρήνης, το λαό και τη νεολαία να συσπειρωθούν στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν τους αγώνες κατά της πολιτικής, που διαμορφώνει την Ελλάδα σε γρανάζι της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Να καταδικάσει με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που με τα χρήματα του ελληνικού λαού θέλει να στηρίξει την τρομοκρατική και δολοφονική στρατηγική του ΝΑΤΟ που θέλει να υποδουλώσει τους λαούς της περιοχής. Να αγωνιστούν για την ανατροπή της πολιτικής και εκείνων που προωθούν τα σχέδια της νέας τάξης, στρατιωτικοποιώντας όλο και περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις και συνεισφέρουν, χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα του ελληνικού λαού στη δημιουργία της φονικής επιθετικής μηχανής του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ