Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
23 Οκτώβρη: Πρωτοβουλίες για την απεργία σε κάθε τόπο δουλειάς

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να κάνουν την επόμενη Τετάρτη μέρα δράσης για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 6 Νοέμβρη

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 6 Νοέμβρη
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 6 Νοέμβρη
Να μετατρέψουν την Τετάρτη 23 Οκτώβρη σε πανελλαδική Μέρα Δράσης για την προετοιμασία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη, με πρωτοβουλίες που να αγγίζουν κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ. Στο κάλεσμά του αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όλες τις δυνάμεις τους ώστε η απεργία στις 6 Νοέμβρη να είναι μαζική, μαχητική. Μια απεργία που σε καμία επιχείρηση δε θα περάσει το κατώφλι της εργαζόμενος για να δουλέψει. Τα στελέχη των συνδικάτων, οι επιτροπές των σωματείων να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την απεργία, να δείξουν το δρόμο για να σπάσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η τρομοκρατία.

Κάθε μέρα να μετράμε αποφάσεις σωματείων, γενικών συνελεύσεων, αποφάσεις στους τόπους δουλειάς. Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις δυνάμεις στις 23 Οκτώβρη να είναι μέρα παρουσίας και επαφής των συνδικάτων με τους τόπους δουλειάς. Μέρα αγωνιστικών πρωτοβουλιών των συνδικάτων, ανάδειξης των αιτημάτων και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Να βάλουμε στόχο στις 23 Οκτώβρη να βρεθούμε και να συζητήσουμε οργανωμένα με σχέδιο στους κλάδους. Με δύναμη, αισιοδοξία, αλληλεγγύη για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη».

Στην παραπάνω κατεύθυνση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχεδιάζει για εκείνη τη μέρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στη 1 μ.μ., για το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης. Αντίστοιχες δράσεις αποφασίζουν και σχεδιάζουν τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Για την προετοιμασία και την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας, βρίσκονται σε εξέλιξη Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων. Ανάμεσα σε άλλες, οι εξής:

  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στις 20/10, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαριλάου 30, Ελευσίνα).
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 20/10, στις 9 π.μ., στα γραφεία του.
  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, στις 21/10, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, στις 22/10.
  • Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, στις 22/10, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27).

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι κλαδικές συσκέψεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενόψει της απεργίας στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως). Σήμερα, συσκέψεις γίνονται για το Δημόσιο (στις 9 π.μ.) και την Ενέργεια (στις 11 π.μ.). Αύριο, Κυριακή, για τον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών (στις 9 π.μ.) και των ΜΜΕ (στις 11 π.μ.).

  • Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ