Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11678

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πάνω απ' όλα πρέπει ο λαός να βάλει στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  2  -  3
Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η απεργία στις 6 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  11

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Η ουσιαστική προστασία όσων δεν έχουν δουλειά είναι βασικό αίτημα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 6 Νοέμβρη

  • Στα όρια της εξαθλίωσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και τις οικογένειές τους η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η διαχείρισή της προς όφελος του κεφαλαίου. Η δραματική αυτή εξέλιξη, μαζί με την επιδείνωση των όρων για στοιχειώδη στήριξη των ανέργων, αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για τα επιδόματα κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μαζί με ανέργους του κλάδου, στο υπουργείο Εργασίας. Κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα για το επίδομα ανεργίας. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλκίδα.

ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μειωμένο εισιτήριο για όλους τους πρωτοετείς

Φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών του ΜΑΣ έκαναν χτες δυναμική - μαζική πορεία, μέχρι τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), για να διεκδικήσουν φοιτητικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν εγγραφεί στις σχολές.


ΣΕΛ.  13

Ποιος είναι ο στόχος...

Η κυβέρνηση, διάφορα αστικά ΜΜΕ σηκώνουν έντονα το ζήτημα της «καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται». Την ίδια στιγμή, ακούμε από αρμόδιο υπουργό ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σήμερα δεν αφορά μια ολιγομελή ομάδα αλλά χιλιάδες!!! Ταυτόχρονα, άλλα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι τρομοκρατικές ενέργειες είναι από το γιαούρτωμα μέχρι τη δολοφονία! Τα ερωτήματα είναι εύλογα και πολλά: Ποιος ο στόχος αυτής της ιδεολογικής αλλά και πρακτικής προετοιμασίας με ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου τους; Ποιον εξυπηρετεί η ταύτιση των κινητοποιήσεων και της λαϊκής διαμαρτυρίας με την εγκληματική δράση; Ας μας πούνε το περίφημο «μονοπώλιο της βίας» του αστικού κράτους που ακούγεται συχνά τελευταία από αστούς δημοσιολόγους ποιανού τα συμφέροντα περιφρουρεί; Ενάντια σε ποιον στρέφεται; Ποιον έχει στο στόχαστρο; Οι απαντήσεις είναι παλιές και γνωστές. Η βία, είτε του αστικού κράτους, είτε των εργοδοτών, είτε των φασιστικών συμμοριών, είτε των προβοκατόρικων μηχανισμών, σε όλες τις μορφές της είναι βία του κεφαλαίου. Εχθρός τους είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν πίσω από τις εκκλήσεις για εγγύηση της ομαλότητας και της νομιμότητας. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας να βάλει εμπόδια σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Η οργανωμένη δράση πρέπει να σπάει το φόβο και τις αυταπάτες...



ΛΑΡΙΣΑ
Απαράδεκτη και επικίνδυνη συνδικαλιστική δίωξη

ΣΕΛ.  11
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αντικομμουνιστική αντισοβιετική πρόκληση

ΣΕΛ.  19
Στερνός χαιρετισμός στον Γιώργο Χουρμουζιάδη

ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ
Εισαγγελείς στα πανεπιστήμια

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών που αγωνίζονται

ΣΕΛ.  12
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΟΦΕΙΛΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
«Σηκώνουν» μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ