Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Επιμένουν να προσκαλούν τους φασίστες

Προκαλεί η επιμονή της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ενημερώνει και να προσκαλεί στις εκδηλώσεις της, με το πρόσχημα του «πρωτοκόλλου», τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η Περιφέρεια, λοιπόν, για άλλη μια φορά και παρά τις εξελίξεις που αποκαλύπτουν το ρόλο της Χρυσής Αυγής, προσκαλεί τα στελέχη της να παραβρεθούν στους γιορτασμούς για τις επετείους της 26ης και 28ης Οκτώβρη.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας αρνήθηκε να υιοθετήσει πρόταση που είχαν καταθέσει οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για έκδοση απόφασης καταδίκης του ναζιστικού - φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, παραπέμποντας αόριστα το θέμα σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση. Επίσης, τα στελέχη της δεν απάντησαν, όταν ο σύμβουλος του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, τους κάλεσε να πουν αν θα συνεχίσουν να την καλούν στις εκδηλώσεις.

Καταγγελία από την ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι εγείρει πολλά ερωτήματα που φτάνουν στο βαθμό της πρόκλησης και ανακοινώνει ότι δε θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια για τον εορτασμό των επετείων της 26ης και 28ης Οκτώβρη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που με ρατσιστικό μίσος έχει δολοφονήσει, βασανίσει εκατοντάδες μετανάστες, εργαζόμενους, μικροπωλητές, εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ, δολοφόνησε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από το λαό για τα εγκλήματά της.

Οι εξελίξεις με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνη είναι η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό, η χυδαία θεωρία των "δύο άκρων", γιατί αθωώνει και θρέφει το φασισμό, επιχειρώντας να ταυτίσει την εγκληματική ναζιστική δράση με τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί επιλογή των μονοπωλίων, τμημάτων της αστικής τάξης της χώρας μας.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, να συντρίψει τα φασιστικά - ναζιστικά μορφώματα και το σύστημα που τα γεννά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ