Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απεργία... χωρίς απεργούς

«Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού όψιμα "ανακάλυψαν" την ανάγκη συμμετοχής των Ναυτεργατών στις κινητοποιήσεις και θέτουν σε κάθε περίπτωση όρο για την ανάπτυξη των αγώνων την απαιτούμενη και απαραίτητη συμμετοχή των Ναυτεργατών αγνοώντας και περιφρονώντας το γεγονός ότι τα πληρώματα βρίσκονται κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της εφοπλιστικής τρομοκρατίας και της πολιτικής επιστράτευσης»! Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών, δηλαδή η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και ο πρόεδρος Α. Νταλακογιώργος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφορά τη γενική συνέλευση του σωματείου που θα γίνει στις 23 Οκτώβρη.

Τι λέει λίγο - πολύ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι είναι «κομματικός συνδικαλισμός» το κάλεσμα στους ναυτεργάτες να απεργήσουν! Κάνει ευθέως λόγο για απεργίες χωρίς απεργούς! Υπενθυμίζει στους ναυτεργάτες ότι η πολιτική επιστράτευση παραμένει σε ισχύ και γι' αυτό... «τα κεφάλια μέσα». Προσπαθεί να καλλιεργήσει την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό σε έναν κλάδο που με δεκάδες απεργίες σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης έχει τσακίσει αυτό το έσχατο κατασταλτικό μέτρο στην πράξη.

Ωστόσο σε δελτίο Τύπου για την απεργία στις 6 Νοέμβρη, η ίδια παράταξη, αναφέρει για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι: «πιστές στο δόγμα της κομματικής περιχαράκωσης», δεν συμβάλλουν στη «δημιουργία ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος που θα σχεδιάσει και θα οργανώσει την αντεπίθεσή του στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική» και συμπληρώνει: «Στην φαρέτρα των συνδικάτων πρέπει να είναι όλες οι δοκιμασμένες μορφές πάλης που κινητοποιούν και εξασφαλίζουν την συμμετοχή στην δράση και στους αγώνες των εργαζομένων»...

Δεν πρόκειται για παράκρουση. Είναι ένα ακόμα δείγμα για την τακτική αυτών των δυνάμεων. Προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΠΑΜΕ και στο όνομα των πολιτικών τους επιδιώξεων, να βάλουν το εργατικό κίνημα χειροκροτητή των νεόκοπων σωτήρων της «κυβέρνησης της αριστεράς», προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Να υπονομεύσουν κάθε θετική διεργασία στους εργαζόμενους μετατρέποντάς τους έτσι σε εύκολα θύματα στα δόντια του κεφαλαίου και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν τις προετοιμασίες για τη 48ωρη απεργία στα καράβια(2017-05-12 00:00:00.0)
Αποφάσισαν να μην απεργήσουν(2013-05-16 00:00:00.0)
Τα ΜΜΕ και το δικαίωμα στην απεργία(2012-03-20 00:00:00.0)
Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την απεργία των ναυτεργατών(2010-04-20 00:00:00.0)
Διακινούν μέχρι και ανακοινώσεις ενάντια στην απεργία(2009-12-16 00:00:00.0)
Απεργία και στα καράβια στις 21 Οκτώβρη(2008-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ