Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11680

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2013

Εργάτη και εργάτρια, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, συνταξιούχε, στήριξε το κόμμα των δικών σου συμφερόντων, το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανεξάρτητα αν συμφωνείς σε όλα μαζί του, αν διατηρείς επιφυλάξεις. Στήριξε το Κόμμα, που δε συμβιβάστηκε με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και τις ψεύτικες ελπίδες ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και οι στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ είναι μονόδρομος για το λαό. Στήριξε το Κόμμα, που παλεύει για τον άλλο δρόμο της ελπίδας, της σοσιαλιστικής ανάπτυξης, με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει, με τη δική του λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3

Αντιπαραθέσεις ξένες στα λαϊκά συμφέροντα...

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ελπίζει κάτι θετικό από τις διαπραγματεύσεις μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως του ζητούν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

  • Η συζήτηση για τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας φανερώνει την αντιπαράθεση: ποιας καπιταλιστικής χώρας, ποιου τμήματος του κεφαλαίου, ποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου τα κεφάλαια θα απαξιωθούν ή θα κουρευτούν περισσότερο.
  • Είναι αντιπαράθεση ξένη για το λαό, γιατί όποια λύση και αν επιλεχθεί, όποιος συμβιβασμός και αν υπάρξει, οι εργαζόμενοι δε θα αποφύγουν την αντιλαϊκή επίθεση.

ΣΕΛ.  2

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γενικός ξεσηκωμός στην απεργία στις 6 Νοέμβρη

Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στο χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.


ΣΕΛ.  4   -   5


«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μικρογραφία της «κόλασης» στην Υγεία

ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Στεγάζει την ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος

ΣΕΛ.  15
Πραγματικοί και κάλπικοι αντίπαλοι του φασισμού

ΣΕΛ.  9
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Μια όχι αθώα κυβερνητική τροπολογία

ΣΕΛ.  8
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να το λύσει

ΣΕΛ.  21
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Επίδοξοι σωτήρες για τα σχέδια εφοπλιστών - εργολάβων

ΣΕΛ.  10   -   11
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Στο παζλ αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος

ΣΕΛ.  14
Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου

Στα χρόνια της Κατοχής αλλά και μετά, το ΚΚΕ έγινε ο εμπνευστής, ο καθοδηγητής, ο νους και η ψυχή του λαϊκού αγώνα. Χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές. Τι έκαναν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα κόμματά τους; Ενα τμήμα τους συνεργάστηκε ανοιχτά με τις δυνάμεις κατοχής. Ενα άλλο τμήμα τους, εγκατέλειψε τη χώρα και εγκαταστάθηκε στη Μέση Ανατολή, ήταν οι απόντες του αγώνα.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ