Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πέταξαν τη σκούφια τους...

Στη Μαδρίτη «πετάχτηκε» χτες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, από το οποίο φέρεται να έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν! Απόφαση που μένει να επικυρωθεί από το Συνέδριο του ΚΕΑ το Δεκέμβρη.

Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες «σέρνεται» η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει Γερμανίδα ευρωβουλευτής του «Die Linke» προκαλώντας τον ενθουσιασμό του ΣΥΡΙΖΑ... Αφήνεται μάλιστα να διαρρεύσει πως το ΚΕΑ πήρε την απόφαση αυτή επειδή «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την πρωθυπουργία της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, μπορεί από την Αθήνα να ξεκινήσει ένας άνεμος πολιτικής αλλαγής» σε όλη την Ευρώπη. Η αλήθεια είναι κάπως πιο... πεζή. Η Κουμουνδούρου προσδοκά η υποψηφιότητα αυτή να ανοίξει πόρτες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του Αλ. Τσίπρα, κάτι που θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για την εξέλιξη της «καριέρας» του ΣΥΡΙΖΑ ως διαχειριστή της αστικής εξουσίας.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την πρόταση και δυνάμει υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, είναι από μόνο του αποκαλυπτικό των βλέψεων και προθέσεών τους. Η Κομισιόν βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, είναι το επιτελείο που επεξεργάζεται, διαμορφώνει τις πλέον σκληρές αντιλαϊκές προτάσεις που βαθαίνουν τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, εγγυήτρια της κοινοτικής νομοθεσίας που ισοπεδώνει εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των λαών. Είναι αυτό το ιερατείο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει κατά καιρούς, για να αφήσει βεβαίως στο απυρόβλητο την ΕΕ ως σύνολο. Πέρυσι, μάλιστα, αποφασίστηκε να της δοθούν υπερεξουσίες.

Οπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατιέται να πάρει θέση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κατά τα άλλα από τα κεραμίδια όπου είναι μονίμως ανεβασμένος στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να ψαρεύει ψήφους καταγγέλλοντας... «εξαρτήσεις» και «κατοχές» κι άλλα τέτοια φαιδρά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς «δεμένο» με την ΕΕ(2014-04-06 00:00:00.0)
Φταίει που... υπερκαταναλώναμε με δανεικά!(2014-02-08 00:00:00.0)
Ρητορική-«δηλητήριο» για τις λαϊκές συνειδήσεις(2014-01-03 00:00:00.0)
Χειροκροτά ό,τι αποπροσανατολίζει το λαό(2013-12-12 00:00:00.0)
Ρεζέρβα του συστήματος που δε θέλει να μένει άλλο στον πάγκο...(2013-12-01 00:00:00.0)
Λανσάρει ψευτοδιλήμματα ενόψει ευρωεκλογών(2013-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ