Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11679

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2013
ΠΑΜΕ
Η Τετάρτη 23 Οκτώβρη πανελλαδική Μέρα Δράσης για την απεργία

ΣΕΛ.  3

«ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ» με χρηματοδότη την ΕΕ!

Δίνουν 100.000 ευρώ από κονδύλια της ΕΕ για κάθε προπαγανδιστική δράση ταύτισης κομμουνισμού - ναζισμού

Σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς, βρίσκεται ήδη σε φάση επιλογής φορέων το ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 - 2020». Με το σκέλος του προγράμματος που ονοματίζουν «Ευρωπαϊκή Μνήμη», δίνεται χρήμα με ουρά προκειμένου να προπαγανδιστεί το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Πρόκειται για χυδαία, κατάπτυστη προσπάθεια για αλλοίωση της ιστορικής μνήμης, προκειμένου να ακρωτηριάσουν τη λαϊκή δράση και ιδιαίτερα την αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη.


ΣΕΛ.  2

ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Με ζωντάνια, πολυμορφία, μαζί με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς, οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων διαδήλωσαν χτες στις περισσότερες πόλεις όπου λειτουργούν τέτοια σχολεία. Αιχμή των αιτημάτων τους να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα μεταφοράς και κάλυψη των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικούς.


ΣΕΛ.  13

Τι ξέχασε;

Σύμφωνα με αρθρογράφο μεγάλης αστικής εφημερίδας, η έννοια της προβοκάτσιας είναι μια έννοια που επινοήθηκε για να καλύπτει τις ευθύνες για έκνομες πράξεις που συντελούνται κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων. Δηλαδή, ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος αγνοεί ότι κάθε πράξη κρίνεται με βάση το ερώτημα ποιον εξυπηρετεί. Με αυτήν την έννοια, «προβοκάτσια» είναι κάθε ενέργεια που εξυπηρετεί αντίθετες σκοπιμότητες από αυτές για τις οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιείται. Φαίνεται, επίσης, ότι αγνοεί στοιχειώδη στοιχεία και καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Πρώτα απ' όλα, αγνοεί τις δηλώσεις του γνωστού Ιταλού αστού πολιτικού Φρ. Κοσίγκα, ότι καλύτερος τρόπος να τσακίσεις μια κινητοποίηση είναι να αφήνεις τους διαδηλωτές να κάνουν ό,τι θέλουν, να στέλνεις προβοκάτορες να καταστρέφουν αμάξια και καταστήματα, να αφήνεις να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και μετά περνάς στην ανοιχτή καταστολή. Μήπως δεν είδαμε κάτι τέτοιο στις διαδηλώσεις ενάντια στον Κλίντον το 1999, το Δεκέμβρη του 2008, στη «Μαρφίν» το 2010 και το Φλεβάρη του 2012; Μήπως αγνοεί τις καταγγελίες για «κουκουλοφόρους» που έβγαιναν μέσα από τις κλούβες της αστυνομίας; Μήπως αγνοεί την παρουσία ένοπλων αστυνομικών ντυμένων με πολιτικά μέσα σε διαδηλώσεις, όπως αυτός που αποκαλύφθηκε στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά του 2002; Μήπως αγνοεί ότι το αστικό κράτος, εκτός από φανερούς, έχει και κρυφούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, όπως άλλωστε έχει ομολογηθεί πολλές φορές; Μήπως δε χρησιμοποιείται ευρύτατα ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα από αστούς πολιτικούς και ΜΜΕ η γκεμπελικής έμπνευσης λογική «πες ένα μεγάλο ψέμα αν θέλεις να γίνεις πιστευτός»; Μήπως αυτό δε χρησιμοποιήθηκε άπειρες φορές ενάντια στο ΚΚΕ; Ολα αυτά δεν είναι παρεκβάσεις, εκτροπές από την αστική δημοκρατία που υπερασπίζεται, είναι ένας από τους τρόπους επιβολής της.



28η ΟΚΤΩΒΡΗ
Αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στα σχολεία

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιώνει συμβιβασμό με τη φτώχεια

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δίκαιες οι αντιδράσεις για τα εκρηκτικά προβλήματα

ΣΕΛ.  15
ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Ελίσσονται για τον περιορισμό του

ΣΕΛ.  16
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία ενώνει το λαό

Η κοινωνική συμμαχία, η Λαϊκή Συμμαχία που θα έχει περιεχόμενο την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, είναι η βασική γραμμή και θέση του ΚΚΕ και αυτή είναι που ενώνει ευρύτερα τους λαϊκούς ανθρώπους της κοινωνίας μας, άσχετα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες.


ΣΕΛ.  7
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ