Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Σχέδιο και μέτρα για να νικηθούν οι δυσκολίες

Σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στον κλάδο

Σύσκεψη για τον έλεγχο και τον παραπέρα προγραμματισμό της δουλειάς για την οργάνωση της απεργίας της 6ης Νοέμβρη στον κλάδο έκανε την Πέμπτη η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πρακτικά μέτρα για να υπερνικηθούν δυσκολίες, όπως, για παράδειγμα, η αδύναμη παρέμβαση σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις επισιτισμού σε περιοχές όλης της χώρας, οι καθυστερήσεις στις συνεδριάσεις επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, με θέμα την οργάνωση της απεργίας, το πέρασμα της δουλειάς στα πρωτοβάθμια σωματεία, με Γενικές Συνελεύσεις, κόντρα στον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, για να υπονομεύσουν στην πράξη την απεργία.

Θετικά εκτιμήθηκε το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις, παράλληλα με συσκέψεις και εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Συζητήθηκαν ακόμα τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου, που μπορούν να αποτελέσουν κρίκο στη συσπείρωση των εργαζομένων και στη συμμετοχή τους στην απεργία. Για παράδειγμα, την ώρα που τα «πουγκιά» των μεγαλοξενοδόχων γέμισαν φέτος από την αύξηση της τουριστικής κίνησης και τα προγράμματα επιδότησής τους από τον ΟΑΕΔ ανήλθαν στα 150 εκατ. ευρώ, το εποχικό επίδομα θα μειωθεί στους 3 μήνες και δε θα δοθεί σε όλους. Ταυτόχρονα, οι μειωμένοι μισθοί και η ανασφάλιστη δουλειά, οι οφειλές δεδουλευμένων κάνουν θραύση.

Η μάχη της απεργίας στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό «δένεται» με τη μάχη για κλαδική ΣΣΕ. Το σχέδιο ΣΣΕ των ταξικών δυνάμεων θα σταλεί σε όλα τα σωματεία για συζήτηση, ενώ ανακοινώσεις θα μοιραστούν μαζικά στους εργαζόμενους. Πέρα από τη δουλειά στα πρωτοβάθμια σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο θα ρίξουν βάρος σε εξορμήσεις και παρεμβάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ ανά τη χώρα, όπου ήδη συνωστίζονται χιλιάδες απολυμένοι από την καλοκαιρινή σεζόν. Ιδιαίτερα εκεί όπου οι ταξικές δυνάμεις είναι μειοψηφία, εκτιμήθηκε ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η δουλειά να προχωρήσει με σχέδιο, καταγραφή και ιεράρχηση των χώρων δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ