Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια απαράδεκτη και προκλητική στάση του υπουργού Αμυνας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με τη βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ήταν να συζητηθεί στις 10-10-2013 και η συζήτηση ματαιώθηκε με ευθύνη του υπουργού.

Σημειώνουμε ότι το υπουργείο Εργασίας είχε δηλώσει αναρμόδιο για την Ερώτηση αυτή και είχε παραπέμψει το θέμα στον υπουργό Αμυνας.

Την ίδια Ερώτηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ την επανακατέθεσε και ήταν για συζήτηση την Πέμπτη, στις 17-10-2013. Εκπρόσωπος του υπουργού Αμυνας επικοινώνησε με τη βουλευτή του ΚΚΕ και δήλωσε ότι λόγω κωλύματος του υπουργού η Ερώτηση δεν μπορεί να συζητηθεί την ημέρα αυτή και ζήτησε να προσδιορισθεί για την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή.

Αλλά ενώ ο υπουργός είχε δηλώσει κώλυμα για τη συζήτηση της Ερώτησης του ΚΚΕ, ήρθε στην Βουλή τελικά την Πέμπτη για να συζητήσει την ίδια ώρα Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν στο ίδιο θέμα.

Από πού αντλεί το δικαίωμα να απαντά στη μία Ερώτηση και στην άλλη να μην απαντά;

Τι να πούμε και πώς να σχολιάσουμε την απαράδεκτη αυτή στάση του υπουργού Αμυνας για την επιλεκτική αυτή μεταχείριση; Και η κοροϊδία έχει τα όριά της.

Δικαίωμά του ο υπουργός να επιλέγει κάθε φορά ο ίδιος τους συνομιλητές του, αλλά στη Βουλή δεν μπορεί να κάνει διάκριση των κομμάτων.

Το ζήτημα όμως έχει και συνέχεια γιατί και πάλι την Παρασκευή με περίσσιο θράσος ο εκπρόσωπός του δήλωσε κώλυμα για τη συζήτηση της Ερώτησης του ΚΚΕ.

Ετσι για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό ότι εκείνο που τελικά ενοχλεί είναι η φωνή και ο λόγος του ΚΚΕ γιατί με συνέπεια και επιμονή υπερασπίζεται το δίκαιο των απλήρωτων εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ