Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Ιστορικοί περίπατοι και εκδηλώσεις για μαθητές και νέους

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο Βόρειο Εβρο με ευκαιρία το γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη και σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι νέοι σημαντικές στιγμές από τον αντιφασιστικό αγώνα της περιόδου 1940-1944 στην περιοχή του Βορείου Εβρου, θα πραγματοποιήσουν μαζί με αντιπροσωπεία αγωνιστών του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Διδυμότειχου και Ορεστιάδας ιστορικό περίπατο σήμερα Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, στη γέφυρα των Δικαίων, την οποία το Μάη του 1944 ανατίναξε το 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ σε συνεργασία με Αμερικανούς σαμποτέρ, για να σταματήσουν την τροφοδοσία της Γερμανίας με χρώμιο από την Τουρκία, δίνοντας έτσι ισχυρό πλήγμα στην πολεμική βιομηχανία των ναζί.

Το Παράρτημα Ελευσίνας και πέριξ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει αύριο Κυριακή ιστορικό περίπατο για μαθητές, που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. από τα γραφεία του παραρτήματος (Αισχύλου 6 πεζόδρομος, κοντά στην πλατεία Ηρώων). Στην Ελευσίνα, διασώζονται σημεία που καταμαρτυρούν τις άπειρες θυσίες αγωνιστών στην πάλη ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους φασίστες συνεργάτες τους, όπως το παράνομο στέκι της ΕΠΟΝ, ο χώρος που ήταν το τυπογραφείο του ΕΑΜ, το φρουραρχείο της Γκεστάπο των Γερμανών, το Μπλόκο σύλληψης και εκτέλεσης αγωνιστών κ.ά.

Επίσης, ιστορικό περίπατο θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή, στην Πάτρα, οι μαθητικές ΟΒ Προσφυγικών και Ταμπαχάνων με θέμα «Πώς τσακίσαμε τους φασίστες στις γειτονιές μας», αξιοποιώντας την πλούσια πείρα του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '40. Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από τα Γραφεία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου (12ου Συντάγματος 34).

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα 69 χρόνια από την ηρωική μάχη των ΕΠΟΝιτών ενάντια στους ντόπιους και Γερμανούς φασίστες στην οδό Μπιζανίου, διοργανώνουν αύριο Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στην Μπιζανίου 10, στην Καλλιθέα, οι τοπικές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι οργανώσεις της ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλία για την 28η Οκτωβρίου
  • Σήμερα Σάββατο:

-- Στο Βόλο οι μαθητικές ΟΒ οργανώνουν παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό - 3. Για την παραχάραξη της ιστορίας», στα γραφεία της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

  • Αύριο Κυριακή:

-- Στο Βόλο συζήτηση και προβολή βίντεο για μαθητές ΕΠΑΛ με θέμα την πείρα από τους αγώνες των εργατών και των παιδιών τους και την αντιμετώπιση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, στα γραφεία της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κολτσιδόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ.

-- Στα Τρίκαλα, σύσκεψη της μαθητικής οργάνωσης 1ου ΓΕΛ της ΚΝΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή και στο σχολείο μας και η αντιμετώπιση της φασιστικής Χρυσής Αυγής», στα γραφεία της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει η Στέλλα Κριμιώτη, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Τρικάλων της ΚΝΕ.

-- Στον Αλμυρό σύσκεψη με θέμα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» και προβολή της ταινίας «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας», στα γραφεία του ΚΚΕ, στις 11 π.μ.

-- Στην Ελασσόνα, εκδήλωση για μαθητές με τίτλο «Μάθε την αλήθεια το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ», στα γραφεία του ΚΚΕ, στις 5 μ.μ.

  • Την Τρίτη 22 Οκτώβρη:

-- Στα Τρίκαλα, εκδήλωση για μαθητές ΕΠΑΛ με θέμα «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον», στα γραφεία του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Λιάτος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες με αφορμή την 28η Οκτωβρίου(2023-10-26 00:00:00.0)
Πιάνοντας το νήμα της μεγάλης λαϊκής εποποιίας(2020-10-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ΟΚΝΕ(2017-06-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την Αντιφασιστική Νίκη(2015-05-08 00:00:00.0)
Ιστορικοί περίπατοι και εκδηλώσεις για μαθητές και νέους(2013-10-20 00:00:00.0)
Ιστορικοί περίπατοι(2013-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ