Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδικάστηκε η αγωγή χρυσαυγιτών βουλευτών εναντίον του Σ. Ζαριανόπουλου

Εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, την οποία κατέθεσαν τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ για τον καθένα, σε απάντηση πολιτικής δήλωσης του στελέχους του ΚΚΕ ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, οι 3 χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι ο Ν. Ζαριανόπουλος τους εξύβρισε και τους απείλησε, προκαλώντας τους «τρόμο» και «φόβο», όταν ανέφερε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής είναι καθάρματα και βρωμίζουν τον τόπο και κάλεσε το λαό να τους απομονώσει.

Η σχετική δήλωση είχε γίνει από τον Σ. Ζαριανόπουλο, στις 24 Οκτώβρη του 2012, σε συνέντευξη που έδωσε τότε σαν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για θέματα του δήμου. Ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, είχε κληθεί να σχολιάσει την απαίτηση των χρυσαυγιτών ναζιστών να συμμετέχουν στο γιορτασμό και είχε δηλώσει το αυτονόητο που σήμερα αποδεικνύεται από τις εξελίξεις και ομολογείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, χτες, δεν παραβρέθηκαν στη δίκη. Με την αγωγή τους, ζητούσαν αρχικά αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας (τόσο αποτίμησαν τη δήθεν ύβρη και το φόβο) ενώ χτες ο συνήγορός τους ανακοίνωσε ότι μειώνουν την απαίτησή τους στις 25.000 ευρώ ο καθένας.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες, ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί και η μήνυση που κατέθεσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές σε βάρος του Σ. Ζαριανόπουλου για τον ίδιο λόγο.

Χρυσαυγίτικες κωλοτούμπες

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Μιχάλης Τσακίρης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής και επιστημονικός συνεργάτης του Αντώνη Γρέγου. Ανέφερε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ένιωσαν προσβεβλημένοι και έφτασε να ισχυριστεί ότι τα μέλη των οικογενειών τους ένιωσαν φόβο καθώς, όπως είπε, το κάλεσμα του Σ. Ζαριανόπουλου προς το λαό να απομονώσει και να μη δείξει καμία ανοχή στους χρυσαυγίτες ναζιστές, το εξέλαβαν ως «απειλή και προτροπή για προπηλακισμούς σε βάρος τους».

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές χρυσαυγίτικες κωλοτούμπες, όταν ο μάρτυρας κατηγορίας ρωτήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν ναζιστικούς - φασιστικούς χαιρετισμούς, απάντησε πως «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο». Οταν ρωτήθηκε αν οι τρεις ενάγοντες βουλευτές υιοθετούν την άποψη του Η. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής τον Απρίλη του 2011, και χαρακτηρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ ως μέγα κοινωνικό αναμορφωτή και στρατηγική ιδιοφυία, απάντησε «σε καμία περίπτωση».

Ο λαός να χτυπήσει τη μήτρα που γεννάει αυτά τα τέρατα

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Γιάννης Δελής, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη δήλωση του Σ. Ζαριανόπουλου και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ήταν πολιτική τοποθέτηση που αφορά συνολικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και όχι των συγκεκριμένων βουλευτών προσωπικά.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σε δήλωσή του μετά τη δίκη, σημείωσε: «Το ΚΚΕ από παλιά προειδοποιούσε για την εγκληματική δράση και τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής που τόλμησε και τολμά να προκαλεί ακόμα και σε εθνικές γιορτές σηκώνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς με αγκυλωτό σταυρό απέναντι σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ακόμα, έχει το θράσος να συνεργάζεται, να μισθοδοτείται από εφοπλιστές, βιομήχανους και λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες για να τσακίσουν κάθε εργαζόμενο ο οποίος σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική οργάνωση και δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε επαγρύπνηση. Να μη θεωρήσουν ότι έχουνε τελειώσει και κυρίως να χτυπήσουν τη μήτρα που γεννάει αυτά τα τέρατα, να χτυπήσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τους χρησιμοποιεί σαν το δεξί του χέρι, σαν τη ράβδο απέναντι στους εργάτες που ξεσηκώνονται».

Στη δίκη παραβρέθηκε το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Θ. Κωνσταντινίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στελέχη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ