Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Πυκνώνουν ζυμώσεις και διαγκωνισμοί

Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις», οι διεργασίες και οι διαγκωνισμοί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και στελεχών της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, στην επιχείρηση συγκρότησης του λεγόμενου χώρου της κεντροαριστεράς, με όλους τους πρωταγωνιστές να διεκδικούν «ρόλους» στην πορεία αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η προχτεσινή εκδήλωση, παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Τ. Γιαννίτση, μετατράπηκε σε χώρο συνάθροισης πρώην και νυν στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κινήσεων του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Η εκδήλωση έγινε στο φόντο της «πρωτοβουλίας των 58» που προτείνουν τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Τ. Γιαννίτση να καλείται να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο εγχείρημα.

Ο Τ. Γιαννίτσης, μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην «πρωτοβουλία των 58» και υποστήριξε ότι αποτελεί κάλεσμα προς «τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς να εγκαταλείψουν την απομόνωση, να προχωρήσουν σε νέες μορφές συνεργασίας και αντί να ψάχνουν τι τους χωρίζει, να δουν τι μπορεί να τους ενώσει». Ο ίδιος απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης στα κόμματα της αστικής διαχείρισης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα συνολικά του συστήματος, σημείωσε: «Στη σημερινή εξαιρετικά άσχημη καμπή της Δημοκρατίας μας, αυτό που απαιτείται, αλλά εξακολουθεί να είναι ζητούμενο, είναι μια υπέρβαση που θα τοποθετήσει το συλλογικό πάνω από το κομματικό και στενά πολιτικό συμφέρον».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, συντονιστής της «πρωτοβουλίας των 58», μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι «η προσπάθεια δημιουργίας νέου προοδευτικού πόλου αποτελεί κομβικό σημείο για μια στρατηγική εξόδου από την κρίση», αφού όπως υποστήριξε είναι «ανίκανο το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις».

Την ίδια ώρα, αρνητικοί συνεχίζουν να εμφανίζονται απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία οι Φ. Κουβέλης και Α. Λοβέρδος, οι οποίοι δρομολογούν την κοινή τους κάθοδο στις ευρωεκλογές το Μάη.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Τ. Γιαννίτση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν σημερινά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κ. Σημίτης, Αλ. Παπαδόπουλος, Π. Αυγερινός, Γ. Μανιάτης, Ν. Χριστοδουλάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Πανταγιάς και από τη ΔΗΜΑΡ οι Γρ. Ψαριανός, Δημ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης, Ανδρ. Παπαδόπουλος. Επίσης το «παρών» έδωσε η Ντ. Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ