Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συναντήσεις με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ

Την «περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη ισχυρών διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», έθεσε ως προτεραιότητά του ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, μετά τις χτεσινές συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Ο Ντ. Πιρς έκανε επίσης λόγο για «δύσκολες εποχές για τους Ελληνες» και έσπευσε να προσφέρει πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Κυπριακό αλλά και η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ.

Ο νέος Αμερικάνος πρέσβης, έχει απασχοληθεί σε διάφορες διπλωματικές θέσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τη νότια Ασία, ενώ έχει εργασθεί και στη Διεύθυνση της Ελλάδας στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

  • Τη Δευτέρα, ο Ευαγ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα του Συμβουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβάνονται ζητήματα «νότιας γειτονίας της ΕΕ» και πιο συγκεκριμένα «η κατάσταση στη Συρία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, καθώς και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης που θα διεξαχθεί, στο τέλος Νοέμβριου, στη Λιθουανία».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ