Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική αναμένεται η λαϊκή απάντηση

Στις 6.00 το απόγευμα, μπροστά στην κεντρική πύλη του λιμανιού, το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού 

Δυναμική απάντηση στο βρώμικο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση με τις ζωές των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών θα δώσουν σήμερα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι γονείς των νεολαίων που βρίσκονται στην κατεστραμμένη Γιουγκοσλαβία και ο εργαζόμενος λαός, απαιτώντας να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους ΝΑΤΟδολοφόνους που διέρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 6 το απόγευμα μπροστά στην κεντρική πύλη του Λιμανιού. Νωρίτερα στις 5.30 μ.μ. η Νεανική Δράση για την Ειρήνη έχει προσυγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, το ΠΑΜΕ και η Αντιπολεμική Επιτροπή, ενώ καθημερινά ολοένα και περισσότεροι φορείς, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, δηλώνουν συμμετοχή, ενώνοντας τη φωνή τους με το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης και καλούν το λαό να συμμετέχει μαζικά και να εκφράσει την καταδίκη του στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα.

Πεπεισμένοι πως μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να σταματήσει τον πυρηνικό όλεθρο που απειλεί την περιοχή, καλούν το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, πριν να είναι αργά. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΔΗΚΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης, απευθύνουν κάλεσμα ενεργοποίησης και δράσης, μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο μπροστά στην πύλη του Λιμανιού.

Η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η ασυδοσία της "νέας τάξης" είναι πλέον φανερό ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα». Εκφράζει το αίτημα για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, τη διάλυση της συμμαχίας και την επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων και καλεί ειδικότερα τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους να πάρουν τη θέση τους μέσα στο φιλειρηνικό κίνημα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η «Συντονιστική Επιτροπή ΕΒΕ Κατά της Δράσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», που αφού επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Βαλκάνια καλεί όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και συνταξιούχους να δώσουν μαχητικά το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Ειρήνη και τη Φιλία των λαών της Βαλκανικής και την προβολή της γενικής απαίτησης του λαού: «Οχι στον πόλεμο και τα πυρηνικά. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της πυρηνικής καταστροφής και των θανάτων από λευχαιμία και καρκίνο (ως εγκληματίες πολέμου). Να πληρώσουν για την αποκατάσταση των ζημιών...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ