Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«Ολα καλά» για την κυβέρνηση

«Ολα καλά» τα βρίσκει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα, ο οποίος θέλησε χτες να καθησυχάσει την κοινή γνώμη αναφορικά με τις συνέπειες των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο Κόσσοβο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η ομάδα επιστημόνων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, υπό τον κ. Καμαρινόπουλο, με τη συνεργασία γιατρών της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Στρατού, έχουν τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων που έκαναν στο Πόλιε, κοντά στην Πρίστινα, όπου εδρεύει η 34η Ταξιαρχία. Οι έρευνες που έγιναν ήταν όλες καλές, όσον αφορά τα αποτελέσματα, αφού αυτά ήταν αρνητικά. Οι μετρήσεις αφορούν ελέγχους στον αέρα, στο χώμα και στους άνδρες που υπηρετούν εκεί».

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «η εξέταση των στρατιωτικών είναι προκαταρκτική. Επειδή χρειάζεται για να γίνουν εμπεριστατωμένα οι εξετάσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν και μηχανήματα, τα οποία υπάρχουν εδώ στην Αθήνα, θα ληφθούν στοιχεία από τους στρατιωτικούς για να ολοκληρωθούν και αυτές οι εξετάσεις. Πάντως, τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι, θα έλεγα, καλά, αφού οι εξετάσεις, οι μετρήσεις ήταν όλες αρνητικές».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Δ. Ρέππας θέλησε να να προβάλει την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης ως άμεση και υπεύθυνη αντίδραση. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως αποφασισμένη να κινηθεί ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες της συμμαχίας. Θέλω να δηλώσω, είπε ο Δ. Ρέππας, ότι «η χώρα μας, όπως βλέπετε, δεν έχει κανένα δισταγμό να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει δηλαδή ελέγχους και μετρήσεις για να διαπιστώσουμε ποιες ακριβώς είναι οι συνθήκες, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ενδεχόμενης προσβολής της υγείας των στρατιωτικών που ζουν στην περιοχή. Και αυτά την ώρα που άλλες χώρες - και μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ - ταλαντεύονται και διστάζουν να κάνουν ανάλογες μετρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ