Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«ΧΙΜΠΑΚΟΥΣΑ » της ραδιενέργειας στην Ευρώπη

Στις 8 του Οκτώβρη, του 1999, γράψαμε στη στήλη αυτή, τα όσα ακολουθούν, σχετικά με την ΕΥΡΩ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΗ θηριωδία του πολέμου που εξαπολύθηκε κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, με τη συμμετοχή - συνδρομή και των «δικών μας» κυβερνητικών διευκολύνσεων.

Και επισημαίναμε από τότε, το φοβερό κίνδυνο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ από τις δεκάδες χιλιάδες πυραύλους, βόμβες και άλλα όπλα με κεφαλές και άλλα μέρη απεμπλουτισμένου ουρανίου, που τάχα ευαισθητοποιεί τώρα, ορισμένους από τους συνενόχους.

Γράφαμε λοιπόν τότε:

«Μετά από πενήντα τέσσερα χρόνια (56, σήμερα), από τότε που η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι εξαφανίστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι νέες ΝΑΤΟικές βόμβες με περίβλημα απενεργοποιημένου ουρανίου δε σκόρπισαν μόνο το θάνατο και την καταστροφή στη Γιουγκοσλαβία, αλλά μαζί με τις διοξίνες και τις άλλες τοξικές ουσίες θα μεταφέρουν την καταστρεπτική τους δράση στον ευρύτερο χώρο και χρόνο.

Στους παλιούς «Χιμπακούσα», τους χτυπημένους από την ακτινοβολία στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, θα προστεθούν τα νέα θύματα, που σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών θα παρουσιάσουν λευχαιμίες και άλλες καρκινογενέσεις, παραμορφώσεις και τερατογενέσεις, όπως εξακολουθεί να γίνεται, μετά από τέτοιους βομβαρδισμούς -(με χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου)- στη Βοσνία και το Ιράκ.

Και υπογραμμίζουμε από τότε (8/8/1999), ότι «το ΚΚΕ με την πολύχρονη πείρα και τους αγώνες του και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη είχαν προειδοποιήσει από χρόνια -(και για τα εναποθηκευμένα στη χώρα μας πυρηνικά όπλα)- γι' αυτές τις φασίζουσες μεταλλάξεις του ιμπεριαλισμού και για την κυνικότητα και την απανθρωπιά του μητροπολιτικού κέντρου της «νέας τάξης».

Και ήταν εδώ, σ' αυτή τη χώρα που η ΝΑΤΟική φονική πυραυλική επιδρομή συνάντησε την αποφασιστική αντίσταση των φιλειρηνικών δυνάμεων του λαού μας - ( και τη δημόσια δίκη και καταδίκη)- σε αντίθεση με τους ασφυοκάμπτες υπάκουους και συνένοχους του εγκλήματος».

Τώρα που τα θύματα του «απεμπλουτισμένου» ουρανίου ομολογείται και επίσημα ότι πολλαπλασιάζονται και πιθανολογείται ότι αφορούν και σε δικά μας παιδιά, οι μεγάλοι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ οσφυοκάμπτες υποτακτική κλαυθμυρίζουν σαν τις μωρές παρθένους με δολιχοδρομίες και υπεκφυγές.


του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org