Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΣΗΕΑ
Οδυνηρή επιβεβαίωση

Επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η στάση που κράτησε η ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια της ΝΑΤΟικής επιδρομής κατά της Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς. Τη διαπίστωση αυτή προβάλλει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ενωση, με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως για το έγκλημα των ΕυρωΝΑΤΟικών, για να προσθέσει:

Δικαιώνονται οι θέσεις της ΕΣΗΕΑ, τόσον όσον αφορά στην παράνομη και χωρίς άδεια του ΟΗΕ επίθεση εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας, όσο και όσον αφορά στις εφιαλτικές συνέπειες από πλευράς πρόκλησης ανυπολόγιστου ανθρώπινου πόνου και τεράστιας οικολογικής καταστροφής, με οδυνηρά αποτελέσματα στην υγεία στρατιωτικών και πολιτών.

Αποδεικνύεται ότι η επιβληθείσα, διά του ανεκδιήγητου Τζέιμι Σέι, εκπροσώπου του τότε γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, καταστολή στην ενημέρωση, βύθισε στο σκοτάδι την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και, διά του ελέγχου της ροής των πληροφοριών, προκάλεσε μεγαλύτερη καταστροφή και από τις βόμβες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ στήριξε τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές, που μόνοι υποστήριξαν την αλήθεια, υπακούοντας στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στην ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ