Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Κάνιγγος

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το βροντερό αντιΝΑΤΟικό «παρών» του λαού και της νεολαίας της Αθήνας  

Βροντερό «παρών» αναμένεται να δώσουν σήμερα χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ. Ο λαός της Αθήνας θα καταδικάσει σήμερα το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ και θα απαιτήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και το Κόσσοβο.

Ομιλητές στη σημερινή συγκέντρωση θα είναι ο υφηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθήνας Θ. Γεράνιος, ο χημικός και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Ν. Κατσαρός και ο γγ της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θ. Παφίλης.

Το λαϊκό κίνημα, που, στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, στάθηκε στην πρώτη γραμμή και συμπαραστάθηκε στον αγώνα του σερβικού λαού, καταδικάζοντας το έγκλημα των ΝΑΤΟικών φονιάδων, σήμερα θα ζητήσει να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Θα απαιτήσει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της γενοκτονίας.

Το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια» είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Η άμεση απομάκρυνση όλων των πυρηνικών όπλων από τη χώρα και η γενικότερη κατάργησή τους προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη. Και ο λαός μας το γνωρίζει. Πάλεψε και θα συνεχίσει να παλεύει για την εκπλήρωση αυτών των στόχων.

Σε κάθε γωνιά της Αθήνας, όλες αυτές τις μέρες, μέλη των επιτροπών ειρήνης ενημερώνουν τον κόσμο και τον καλούν να πάρει μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο. Παράλληλα, πολλά είναι τα εργατικά συνδικάτα και τα σωματεία της πρωτεύουσας, που πήραν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

- Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ πήρε χτες απόφαση να συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ.

- Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με ψήφισμά της, καλεί τα μέλη του κλάδου της, να δώσουν «παρών» στη σημερινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

- Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών του Νομού Αττικής, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει επιτακτική τη συμμετοχή όλων των ηλεκτροτεχνιτών στο σημερινό συλλαλητήριο.

- Το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν, καθώς και να πάρουν μέρος σήμερα στην κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ.

- Οι «Νομικοί για την Ειρήνη», με ανακοίνωσή τους, καλούν όλο το νομικό κόσμο να παρευρεθεί αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

- Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών ΤΕΑΜ - ΙΚΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους του κλάδου να βρεθούν σήμερα στην πλατεία Κάνιγγος.

- Να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση, καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Αθηνών, επισημαίνοντας, σε ανακοίνωσή του, ότι απαιτείται δυναμική απάντηση στη 19μελή ευρω-ΝΑΤΟική εταιρία δολοφόνων, που έφεραν στα Βαλκάνια την καταστροφή της θανατηφόρας ακτινοβολίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org