Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ

1928 Σε συγκέντρωση στο θέατρο «Αλάμπρα» της Αθήνας, ύστερα από παρουσίαση που κάνει ο Νίκος Καζαντζάκης, μιλάει ο διάσημος Ελληνορουμάνος συγγραφέας Παναΐτ Ιστράτι για τις κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης και τις σκευωρίες των ιμπεριαλιστών εναντίον της. Τελικά στις 24 του Φλεβάρη η κυβέρνηση απελαύνει τον Ιστράτι από την Ελλάδα.

1945 Υπογράφεται η ανακωχή ανάμεσα στη διοίκηση των βρετανικών δυνάμεων και την ΚΕ του ΕΛΑΣ. Ως ημερομηνία κατάπαυσης του πυρός ορίστηκε η 14η Γενάρη του 1945.

1946 Η Αλβανία ανακηρύσσεται Λαϊκή Δημοκρατία.

1967 «Να προστατευτεί η νεογέννητη τηλεόραση για να μην ακολουθήσει τον κακό δρόμο του ραδιοφώνου», είναι το συμπέρασμα δημόσιας συζήτησης για το ζήτημα, στην οποία ο καθηγητής Ι. Κακριδής δηλώνει: «Βλέπω την τηλεόραση σαν κεραυνό που έρχεται να μας καταστρέψει. Εκατομμύρια ώρες θα χάνονται για να βλέπουμε ασήμαντα πράγματα».

1971 Αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της ακροδεξιάς για την ανατροπή του αριστερού Προέδρου Τόρες στη Βολιβία. Χιλιάδες εργάτες βγαίνουν στους δρόμους, απαιτώντας την εκτέλεση των στασιαστών.

1976 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει με ψήφους 11-1 την ισότιμη συμμετοχή στον Οργανισμό, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Τη μοναδική αρνητική ψήφο καταθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ