Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλειστό ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο

Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Πατάκη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Αρκετοί κάτοικοι της Θεσσαλίας που υποφέρουν από νεοπλασίες ταλαιπωρούνται καθημερινά μετακινούμενοι προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία. Ομως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αν και επενδύθηκαν περί τα δύο δισ. δραχμές για τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου, ελλείψει σχεδιασμού, το υπουργείο Υγείας ακόμη δεν έχει εγκρίνει την τοποθέτηση του τμήματος στο νοσοκομείο.

Αυτό καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης και επισημαίνει πως για να μπορέσει να λειτουργήσει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα σε πρώτη φάση χρειάζεται, εφ' όσον βέβαια υπογραφεί η εγκατάστασή του, η κάλυψη 10-15 θέσεων νοσηλευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι, ακτινολόγοι, νοσηλευτές κλπ.).

Και η Επίκαιρη Ερώτηση καταλήγει: Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί αν είναι στις προθέσεις τους να εγκρίνουν τη λειτουργία του τμήματος και να προβούν άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org